Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη για τις εξελίξεις στη Λιβύη

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός πρέσβης συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στη συμφωνία που υπέγραψαν η Λιβύη και η Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες. Ο κ. Δένδιας δημοσιεύει ένα σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο” του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο. Ως εκ τούτου, ουδείς έχει δικαίωμα να το επικαλείται (από την ανακοίνωση του @GreeceMFA
για την υπογραφή “μνημονίου συνεργασίας” μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNU) της Λιβύης και της Τουρκίας), επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών.

Επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμφότερες οι πλευρές αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία. Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως ο Έλληνας υπουργός ΕΞωτερικών μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την προσεχή Κυριακή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Πηγή: enikos.gr