Σταμάτης Κόκοτας: Σήμερα στις 12:30 η κηδεία του σπουδαίου τραγουδιστή

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα, θα γίνει με δημοτική δαπάνη ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του Ζωγραφιώτη καλλιτέχνη στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σταμάτης Κόκοτας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου την 1η Οκτωβρίου. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες αλλά και όλοι όσοι τον αγάπησαν μέσα από τα υπέροχα τραγούδια του, θα πουν το στερνό αντίο στον τραγουδιστή που σημάδεψε ανεξίτηλα το ελληνικό πεντάγραμμο με τις μοναδικές ερμηνείες του και μεσουράνησε στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα, θα γίνει με δημοτική δαπάνη ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του Ζωγραφιώτη καλλιτέχνη στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Η οικογένειά του εκλιπόντος, από την πλευρά της ανακοίνωσε πως θα διαθέσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Η ανακοίνωση:

«Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου, θα τελεστεί, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 12:30μ.μ., η κηδεία του τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει με δημοτική δαπάνη η κηδεία του Σταμάτη Κόκκοτα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του Ζωγραφιώτη καλλιτέχνη στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας.

Μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου, η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε να ενισχύσει με σημαντικό ποσό τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου στη μνήμη του αείμνηστου Σταμάτη».

Πηγή:newpost.gr