ΜΟΔΑ: Stirrup Leggings

 

Της Πέγκυ Κονδυλοπούλου

Τα stirrup leggings, τα κολάν των late 80s με με το χαρακτηριστικό λάστιχο στο πέλμα, ξεκίνησαν εδώ και μερικές σεζόν να βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, τα κολάν ήταν μέρος της στολής που φορούσαν όσοι ασχολούνταν με την ιππασία, ενώ τη δεκαετία του ’80 οι γυναίκες με χρωματιστά κολάν γέμισαν τις αίθουσες των γυμναστηρίων. Σήμερα, τα κολάν είναι κομμάτι που δεν θα πρέπει να λείπει από κάθε γκαρνταρόμπα,  αφού συνδυάζουν άνεση και πρακτικότητα και μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπος είτε το πρωί είτε σε κάποια βραδινή έξοδο.

 

Μελετώντας τα street-style look που έλαμψαν στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης εντοπίσαμε πολλές εμφανίσεις του βολικού item συνδυασμένο είτε με καπιτονέ πανωφόρια είτε και με γόβες σε έντονες αποχρώσεις. Κορυφαίοι σχεδιαστικοί οίκοι τα συμπεριέλαβαν στις συλλογές τους. Τα είδαμε στα σύνολα μερικών από των πιο hot κοριτσιών της μόδας όπως Blanca Miro και οι σχεδιάστριες πίσω από το brand The Attico.

Τα παπούτσια που ταιριάζουν μαζί τους, ποικίλουν: θα τα δείτε με ανδρόγυνα chunky loafers, κλασικές ψηλοτάκουνες γόβες, τα retro και ντελικάτα kitten heels. Και φυσικά, με τις κλασικές flat μπαλαρίνες.

Το σημαντικό είναι πως αποτελεί μία επιλογή που συνδυάζει άνεση με μεγάλες δόσεις στυλ, ενώ παράλληλα χαρίζει και μία έξτρα δόση ζεστασιάς.