Έσπασε το «μπλόκο» του Αστέρα και… έπιασε 21 με Αϊτόρ ο «απόλυτος» Παναθηναϊκός!

Παρότι τα βρήκε… σκούρα, εντούτοις ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, για την 7η αγωνιστική της Super League, έφτασε στο 7Χ7 και παραμένει μόνος πρώτος και με… διαφορά.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στους τρεις βαθμούς, με τον.. συνήθη ύποπτο Αϊτόρ να ευστοχεί σε πέναλτι στο 80ο λεπτό και να φτάνει τα οκτώ γκολ. Ένα περισσότερο, δηλαδή από όσα πέτυχε πέρυσι σε όλο το πρωτάθλημα!

Θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και νωρίτερα στη νίκη ενδεχομένως, αν αποβαλλόταν ο Ιγκλέσιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο. Ή αν κατάφερναν να βρουν τρόπο να διασπάσουν την… σταθερά πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα.

Με τους Αρκάδες να παίζουν πολύ με τον χρόνο και τα… νεύρα των αντιπάλων τους, έχοντας συγκεκριμένο προσανατολισμό, αλλά να μην αποφεύγουν την πρώτη τους ήττα μετά από τρία χρόνια και το «σπάσιμο» του αήττητου σερί τους…

Πλέον, ο Παναθηναϊκός πάει στη Λαμία την επόμενη αγωνιστική, έχοντας 21 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας που έμεινε στους επτά πόντους υποδέχεται στην Τρίπολη τον Παναιτωλικό.

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάμαρ στην ευθεία στην άμυνα. Κουρμπέλης και Ρούμπεν ήταν στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στα άκρα και τον Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3, τον Παπαδόπουλο στην εστία και τους Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς και Αλβαρες τετράδα στα μετόπισθεν. Ιγκλέσιας, Στάνκο και Τιλίκα συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, ενώ Γκαρντάβσκι, Μπαράλες και Μπαρτόλο αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός πήρε αμέσως την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να την κυκλοφορήσει γρήγορα, αλλά ο Αστέρας βρισκόταν μονίμως με δέκα παίκτες κάτω από τη σέντρα, με αποτέλεσμα η εστία του Παπαδόπουλου να μην κινδυνέψει.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στα πρώτα 15’, είχαμε… τρεις διακοπές με διαμαρτυρίες για φάουλ από τους γηπεδούχους, παράπονα και από τους Αρκάδες, με αποτέλεσμα όμως να μην υπάρχει καθόλου ρυθμός…

Κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίωρο, μέχρι ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει την απόδοσή του και να μπορέσει να γίνει αρκετά απειλητικός, ειδικά για το πεντάλεπτο 31’-36’.

Διάστημα στο οποίο βέβαια δεν διεκόπη καθόλου ο αγώνας, με τους «πράσινους» να έχουν μια πρώτη καλή στιγμή με τα σουτ των Ιωαννίδη και Μπερνάρ.

Στο 33ο λεπτό, καταγράφηκε η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν από συρτή εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ και «τακουνάκι» του Ιωαννίδη, ο Σένκεφελεντ πλάσαρε από κοντά αλλά ο Παπαδόπουλος κατάφερε κι έδιωξε σε κόρνερ!

Ενώ στο 35’, από σέντρα του Παλάσιος ο Αϊτόρ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Η τακτική του Αστέρα να… ροκανίζει χρόνο, υπό την συνοχή του διαιτητή Παπαδόπουλου συνεχίστηκε στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα, ενώ μάλιστα ο «κιτρινισμένος» Ιγκλέσιας βρήκε την μπάλα με το χέρι στο 45’, αλλά δεν τιμωρήθηκε με δεύτερη κάρτα!

Με τον Σάντσες να έχει την τελευταία καλή στιγμή για την ομάδα του, στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, αστοχώντας μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, έκλεισε με το ξεκίνημα τον Αστέρα στα καρέ του και χάρη στην πίεση του, προσπάθησε να φτάσει από νωρίς στο… πολυπόθητο 1-0.

Βέβαια, η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν ο Τιλίκα έκανε την κούρσα έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή, να σουτάρει, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε στο 50’…

Δύο λεπτά μετά ο Χουάνκαρ έκανε κίνηση από αριστερά και γύρισε συρτά στην περιοχή, όπου ο Αϊτόρ πλάσαρε απευθείας, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι!

Ενώ ο Ισπανός εξτρέμ πρωταγωνίστησε σε κάποιες ακόμα καλές φάσεις του «τριφυλλιού», που έμειναν όμως ημιτελείς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Βέρμπιτς αντί του Παλάσιος μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, πηγαίνοντας τον σε θέση αριστερού εξτρέμ και τον Αϊτόρ δεξιά.

Τελικά η λύση ήρθε… δια ποδός Αϊτόρ, με το εύστοχο πέναλτι του Ισπανού εξτρέμ, μετά από υπόδειξη του VAR Σιδηρόπουλου στον διαιτητή Παπαδόπουλο, στο 80ο λεπτό σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Αλβαρες να διαμορφώνει το 1-0 και ταυτόχρονα το τελικό αποτέλεσμα!

Μάλιστα, ο Αστέρας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, ο Αϊτόρ κέρδισε και την αποβολή του Τζουκάνοβιτς, στο 84’, όταν έφευγε στην αντεπίθεση, με τον δεύτερο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στις καθυστερήσεις, ο Παναθηναϊκός έχασε όχι μία αλλά τρεις ευκαιρίες για το 2-0, με τον Βέρμπιτς εις διπλούν και τον Μπερνάρ, ενώ η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά μπορούσε να «παγώσει» την Λεωφόρο, με το σουτ του Σίτο στο… 97’ να αποκρούεται από τον Μπρινιόλι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ.Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γκάνεα, Τσόκαϊ, Σάρλια, Πούγγουρας, Μπιλάλ, Καμπετσής.Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (45’+2′ Κρέσπι), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Τιλίκα, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο, Μπαράλες (60′ Μουνάφο).

Έμειναν στον πάγκο: Τσιφτσής, Τασουλής, Ατιένθα, Μπενίτο, Ριέρα, Σίτο, Αντζουλάς.

 

 

Πηγή:sport-fm.gr