Υπερήφανος για την καταγωγή του ο υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανος Φόρτε

Ο ομογενής υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Στέφανος Φόρτε. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Υπερήφανος για την ελληνική του καταγωγή, για το Σύλλογο Αμοργανών και Νήσων και την κοινότητα και το σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ο ομογενής Στέφανος Φόρτε (Stefano Forte), ο οποίος είναι υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής της 11ης εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης που καταλαμβάνει το Βόρειο και Βορειοανατολικό Κουίνς.

Πρόκειται για έναν από τους νεότερους – αν όχι τον νεότερο – υποψήφιο που αν και είναι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, εν τούτοις απολαμβάνει της υποστήριξης και των Δημοκρατικών που έχουν απογοητευτεί από τις ακραίες πολιτικές που έχει υιοθετήσει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Στέφανος είναι 24 ετών και απολαμβάνει της υποστήριξης της ομογένειας όχι μόνο διότι μεγάλωσε στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και αποφοίτησε από το σχολείο του, αλλά και διότι μεγάλωσε στην Λέσχη του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια επίσης στην Αστόρια.

Ο Στέφανος Φόρτε ενώ μιλά για την προεκλογική του εκστρατεία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και σε προηγούμενες συνομιλίες με τον Στέφανο είχαμε μιλήσει για τις σχέσεις του με το Σχολείο και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, εν τούτοις χθες βράδυ πληροφορήθηκα ότι είναι ανιψιός του προέδρου του Συλλόγου Αμοργιανών Νικήτα Θεολογίτη, ο οποίος πλαισιωμένος από μια ομάδα νέων έδωσε νεανικό χαρακτήρα στην ερανική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης, 11ης Οκτωβρίου 2022, στο εστιατόριο «Διόνυσος», στην Αστόρια.

Η μητέρα του Ευδοκία Λουδάρου, παρακολουθούσε αμίλητη την ομιλία του γιου της και στο πρόσωπό της ήταν ευδιάκριτη η χαρά και η υπερηφάνεια, καθώς ο Στέφανος αναφέρθηκε στο αμερικανικό όνειρο το οποίο αξιώθηκαν να ζήσουν οι παππούδες του Γιώργος και Σοφία Λουδάρου, οι οποίοι ήρθαν το 1971 από την Αμοργό στη Νέα Υόρκη και αξιώθηκαν με τον μισθό μόνο του παππού του να μεγαλώσουν τα τέσσερα τέκνα τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Ο πρόεδρος του Παγκπυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ καλωσόρισε τους ομογενείς και εστίασε την προσοχή του στις εκατοντάδες ερανικές εκδηλώσεις που είχαν φιλοξενήσει στον ίδιο χώρο για την υποστήριξη των Ελληνοαμερικανών και φιλελλήνων υποψηφίων καθώς επίσης και στους αγώνες για την προώθηση του Κυπριακού και των υπολοίπων εθνικών μας θεμάτων.

Ο Τζορτζ Ντέλης, αριστερά και ο πρώην πλιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Άϊλαντ, Ματθαίος Μυρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής έπλεξε το εγκώμιο του ομογενή υποψήφιου και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, ούτως ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές τόνισε ότι μόνο τα 10% των ψηφοφόρων συμμετέχουν στις εκλογές με συνέπεια να εκλέγονται ακροαριστεροί υποψήφιοι, οι οποίοι εντάσσονται στο στρατόπεδο της ομοσπονδιακού βουλευτού Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γιώργος Αλεξίου, η πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νομική Καστανά, ο Φίλιξ Ντιβίτο και άλλοι ομογενείς και Ιταλοί που μίλησαν εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αύξηση της εγκληματικότητας, ακόμη και στην Αστόρια και σε άλλες περιοχές που επί δημαρχιών Ρούντι Τζουλιάνι και Μάικλ Μπλούμπεργκ θεωρούνταν οι πιο ασφαλείς περιοχές όχι μόνο της Νέας Υόρκης, αλλά και όλης της Αμερικής.

Ο πρώην πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ και του Μπρούκλιν, Ματθαίος Μυρώνης, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ενδιάμεσων εκλογών και υπενθύμισε στους παριστάμενους ότι στο Άλμπανι δεν υπάρχει η ισορροπία των  πολιτικών δυνάμεων και ότι όταν η πλάστιγγα γέρνει προς την ακροαριστερά τότε αποτελεί απειλή στην Δημοκρατία.

Από αριστερά διακρίνονται οι Φίλιπ Κρίστοφερ, Τζορτζ Ντέλης και Στέφανος Φόρτε. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την βοήθεια που παρείχαν οι ομογενείς στις δικές του προεκλογικές εκστρατείες και υπενθύμισε στον Στέφανο ότι στις εκλογές μετρούν τα χρήματα και οι ψήφοι.

Ο Στέφανος Φόρτε εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη των ομογενών και εστίασε την προσοχή του στο προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο συν τοις άλλοι συμπεριλαμβάνει:

  • Την επαναφορά των χρηματικών εγγυήσεων για όσους συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις.
  • Την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Αστυνομία
  • Την επαναλειτουργία των Σχολείων για τους Ταλαντούχους
  • Περικοπές φόρων
  • Την προστασία των περιοχών που έχουν αναγνωριστεί ως περιοχές με μονοκατοικίες
  • Την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • και μείωση του ενεργειακού κόστους.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την εναρκτήρια ομιλία του προέδρου του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση της κ. Νομικής Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Φίλιξ Ντεβίτο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

 

Πηγή:anamniseis.net