Νέα Δημοσκόπηση: 11% προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα στην αξιοπιστία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπίσει και επιμέρους τομείς και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ευρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο δείκτη αξιοπιστίας διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Ο πρωθυπουργός αποτελεί την επιλογή περισσότερων πολιτών ως το πρόσωπο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τα κρίσιμα ζητήματα των ημερών σε εσωτερικό ή διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», το 31% των πολιτών δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με 8% και ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, όσο και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ τον Γιάνη Βαρουφάκη επιλέγει το 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Όπως ανέφερε ο δ.σ. της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, η ενίσχυση της αξιοπιστίας τους πρωθυπουργού ακολουθεί ουσιαστικά την αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει πλέον το 8,3%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος του Αλέξη Τσίπρα για να αντιμετωπίσει και επιμέρους τομείς και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Ειδικότερα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το 32% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών καταγράφεται στα ελληνοτουρκικά, που το 43% πιστεύει ότι μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα ο πρωθυπουργός, έναντι μόλις 17% που επιλέγει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: newpost.gr