Σωρός τα δολάρια στην πίστα, αλλά για καλό σκοπό…

Aπό αριστερά, οι Τζίμυ Ξανθός, Τεντ Λιβανός, Τζούλυ Τσουμπαριώτη, Στέλιος Διονυσίου, π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος, Αγνή Καλουμένου και Στέφανυ Κλαρκ, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινότητα της Αναστάσεως Μπρούκβιλ. (Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση στον ΕΚ της κοινότητας Αναστάσεως).

Μπρούκβιλ, Νέα Υόρκη.- Με στόχο την οικονομική ενίσχυση για το έργο της επέκτασης της ενορίας, Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, που αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητα για την κοινότητα, συνδυάστηκε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» όπου “τερπνόν” το κέφι, ο χορός και το τραγούδι και “ωφέλιμον” η συγκέντρωση χρημάτων για την ενορία. Σε αυτό το γεγονός στάθηκε και ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Αναστάσεως, π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος προς το κοινό.

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Μια νύχτα για να θυμάστε με τον Στέλιο Διονυσίου» («A Night to Remember with Stelios Dionisiou»), με τον γιο του αξέχαστου Στράτου Διονυσίου να αποτελεί πόλο έλξης για ομογενείς από κάθε γωνιά της Νέας Υόρκης, που διένυσαν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να παραβρεθούν στην πολυαναμενόμενη μουσική βραδιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελών της κοινότητας, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων έφτασε τα 500 άτομα, γεγονός που καθιστά τη φετινή εκδήλωση ως μια από τις μαζικότερες των τελευταίων δυο δεκαετιών, σε μια σημαδιακή περίοδο, όπου το κοινό επιστρέφει στις κοινωνικές συνευρέσεις, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Χίλτον», στο Μέλβιλ της Νέας Υόρκης,  με τον δημοφιλή τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου.

«Παρότι υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί αυτό το πρότζεκτ, αισθανόμαστε ανανεωμένοι και δυνατοί από την έκρηξη αγάπης και υποστήριξης που βλέπουμε απόψε. Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ που είστε εδώ απόψε και σας παρακαλούμε να δείτε τι γεννιέται από την υποστήριξή σας αυτή», τόνισε ο π. Παντελεήμων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η ομογενής δημοσιογράφος Ράνια Ανιφτου (Rania Aniftos), η οποία πλέον εργάζεται και διαμένει στο Λος Αντζελες, αλλά πρόκειται για ένα παιδί της κοινότητας, αφού ουσιαστικά «μεγάλωσε» μέσα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα του Μπρούκβιλ, πριν μετακινηθεί στην δυτική ακτή, όπου και σταδιοδρομεί επαγγελματικά σήμερα.

«Αυτή η κοινότητα μου έδωσε τη δυνατότητα να βγω από το καβούκι μου, να κάνω φιλίες ζωής και μου έδωσε ένα πνευματικό λίκνο πάνω στο οποίο έχτισα την ζωή μου. Ενιωσα αγάπη, ένιωσα υποστήριξη, ένιωσα έμπνευση, ένιωσα μέλος μιας πολύ ξεχωριστής εκκλησιαστικής οικογένειας στην κοινότητα της Αναστάσεως», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την τραγουδίστρια Αγνή Καλουμένου, και, κατόπιν, πέρασε στο κυρίως μέρος με τον Στέλιο Διονυσίου, ο οποίος κράτησε το κέφι έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Παράλληλα, ήρθε σε επαφή με τα μέλη της κοινότητας, συζήτησε μαζί τους και υποσχέθηκε να επιστρέψει για μια ανάλογη βραδιά, όταν πλέον το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά της, η κοινότητα της Αναστάσεως συνεχίζει την συλλογή δωρεών για οικονομική ενίσχυση του πρότζεκτ, ενώ καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα και την διάθεση να βοηθήσει, να λάβει περισσότερες πληροφορίες και να κινηθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.resurrectionexpansion.org , τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα μείνει για τη νεολαία και τις επόμενες γενιές της Κοινότητας.

 

Με στοιχεία από ekirikas.com