Όλες οι ελπίδες για ειρήνευση στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης στη Γενική Συνέλευση της 17ης Νοεμβρίου

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων των δύο παρατάξεων που συγκάλεσε η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσουν τον Οδικό Χάρτη της εξόδου της Ομοσπονδίας από την κρίση. Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Καλαμαράς, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Δήμος Σιώκης, Νίκος Διαμαντίδης, Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας και Γιάννης Στρουμπάκης, Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.-  Η αντιπροσωπεία του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου και ο πρόεδρος της Γιώργος Γεωργόπουλος  εξασφάλισαν το προσωρινό πάγωμα των δικαστικών διαδικασιών (έως και την 1η Νοεμβρίου 2022) για την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και έτσι οριστικοποιήθηκε η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης για τις 17 Νοεμβρίου 2022, ανήμερα της 49ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Η Γενική Συνέλευση, ως το ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας,  πρέπει να δώσει οριστικό τέλος στην διαρχία και στον εμφύλιο σπαραγμό και να οδηγήσει στα πειθαρχικά όργανα τους πρωτεργάτες αυτού του εμφυλίου.

Η Γενική Συνέλευση, βάσει της επιτευχθείσας συμφωνίας, θα ενημερωθεί για τα ευρήματα του «ατελή» οικονομικού ελέγχου και θα ανανεώσει την εντολή στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή για ένα τουλάχιστον 6μηνο ούτως ώστε να δημιουργηθούν τα προγράμματα και το λογισμικό που θα αποκαταστήσουν την διαφάνεια και θα διασφαλίσουν την χρηστή διοίκηση.

Παράλληλα θα συγκροτήσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των μελών της Ομοσπονδίας (συλλόγων, αδελφοτήτων και κοινοτήτων), θα αποκλείσει τους Συλλόγους – Σφραγίδες και θα προλειάνει το έδαφος για την διενέργεια των εκλογών.

Η Γενική Συνέλευση θα εκλέξει την Επιτροπή Παρελάσεως, η οποία θα ξεκινήσει πάραυτα το έργο της για την προετοιμασία της Παρελάσεως για την 202 επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Εάν όλα πάνε καλά στην Γενική Συνέλευση της 17ης Νοεμβρίου 2022, όπου θα ενημερωθούν οι αντιπρόσωποι για τα ευρήματα του οικονομικού ελέγχου σε βάθος 6ετίας και θα σχηματιστούν οι επιτροπές οι οποίες θα επωμιστούν το δύσκολο έργο της αναγέννησης της οργάνωσης, η όλη δραματική περιπέτεια της Ομοσπονδίας των τελευταίων πολλών μηνών θα αποτελεί σε λίγο μια δυσάρεστη παρένθεση στο έργο της.