Κύπελλο Ελλάδας: Με ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες τέσσερις αναμετρήσεις το πρόγραμμα της ημέρας

Το σημερινό πρόγραμμα (20.10.2022) στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας προβλέπει πέντε αναμετρήσεις. Το ματς στην «OPAP Arena», μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεχωρίζει (19:00 / Cosmote Sport 1 HD).

Η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα από τους… μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου που μπαίνει στη “μάχη” του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην προσπάθεια που θα κάνει να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Στο ματς του πρωταθλήματος (σ.σ. είχε γίνει στη Ριζούπολη) η Ένωση είχε επικρατήσει με 2-0.

Θυμίζουμε ότι όλοι οι αγώνες για τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας είναι νοκ-άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Η ΑΕΚ προέρχεται από τη δύσκολη νίκη 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους Άμραμπατ, Τσούμπερ, Φαν Βεερτ, αλλά και τον Μοχαμαντί ο οποίος τέθηκε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή λόγω μιας ενόχλησης που ένιωσε την Τετάρτη στην προπόνηση.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ. Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” πήγε στην Αθήνα χωρίς τους Σταματελόπουλο, Σούλη, Ν. Λώλη, Κύρκο, Μουστάκα, Κόντε και Λέο.

Πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Γιόνσον – Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος- Ελίασον, Γκαρσία

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος) : Αθανασίου – Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σορία – Μπιλμπάο, Φοφανά, Τζίμας – Ριένστρα, Παμλίδης, Μπαλάν.

Την Πέμπτη (20/10), το πρόγραμμα περιλαμβάνει το ταξίδι του ΟΦΗ στην Αθήνα, για να παίξει με την Κηφισιά. Η ομάδα – έκπληξη του θεσμού, ο Ιωνικός Ιωνίας από την ΕΠΣ Μακεδονίας, θα επιδιώξει να πάρει ακόμα ένα… σκαλπ, αυτό του Απόλλωνα Παραλιμνίου. Ο Άγιος Νικόλαος υποδέχεται τον Αλμυρό και ο Πανελευσινιακός φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πόντου.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

15:00 Κηφισιά – ΟΦΗ

16:00 Άγιος Νικόλαος – Αλμυρός

16:00 Ιωνικός Ιωνίας – Απόλλων Παραλιμνίου

16:00 Πανελευσινιακός – Απόλλων Πόντου

19:00 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα