Αλλαγή ώρας 2022: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω – Τι θα ισχύσει φέτος

Η διαμάχη της αλλαγής της ώρας καλά κρατεί.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου η θερινή ώρα αλλάζει σε χειμερινή κάθε χρόνο και γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το αν θα πρέπει η αλλαγή ώρας να καταργηθεί και κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να επιλέξει ποια από τις δύο επιλογές θα κρατήσει, ανάλογα με τα συμφέροντα της οικονομίας της.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ρωτήθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος με την απάντησή του… έδειξε ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν προς τα πίσω, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο υπουργός.

Το πως μπορεί να μην έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μία ώρα παραπάνω χρήσης -μιας και θα νυχτώνει νωρίτερα- είναι κάτι που μόνο μεταφυσικά μπορεί να εξηγηθεί…