Το HAAC υποδέχθηκε τον Γενικό Πρόξενο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου

HACC-Reception-for-Consul-General-IMG_9124

Νέα Υόρκη. Την επιθυμία του για μια παραγωγική συνεργασία και επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, κατά την εκδήλωση υποδοχής που διοργάνωσε προς τιμήν του το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce), το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη.

H εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Kyma, στο Φλατ Άιρον.

“Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει γίνει φίλος μας και έχει δείξει ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεργαστεί με εμάς και την κοινότητα.  Ανυπομονούμε για το μέλλον”, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου (Athas Ioannou), ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ομογενής επιχειρηματίας – εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου, Στηβ Τενέδιος (Steve Tenedios).

Από την πλευρά του, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου, στην δική του ομιλία επεσήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου είναι “ένας έμπειρος διπλωμάτης” και πως “παρότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις μπροστά μας, είμαι σίγουρος ότι η θητεία σας θα είναι επιτυχημένη και θα έχει κάτι παραπάνω από ένα θετικό αποτύπωμα, κατά την ολοκλήρωσή της”.

Στην δική του τοποθέτηση, ο Γενικός Πρόξενος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την ανάγκη της μεταλαμπάδευσης των ιδανικών στη νεότερη γενιά, αναφέροντας, ως παράδειγμα, και την επικείμενη εορταστική εκδήλωση στο Γενικό Προξενείο για την 28η Οκτωβρίου, παρουσία μαθητών από ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης.

“Πρέπει να τους πω πόσο γενναία ήταν η Ελλάδα πίσω στην 28η Οκτωβρίου 1940.  Πρέπει να τους πω ότι πρέπει να είναι περήφανοι επειδή είναι Έλληνες και το να είσαι Έλληνας είναι μια σπουδαία πηγή υπερηφάνειας”, τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, εκφράζοντας την εκτίμησή του στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

 

Με στοιχεία από ekirikas.com