Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με τουλάχιστον 4 νεκρούς

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει εξαπολύσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιδρομές – 300 drones «καμικάζι» έχει καταρρίψει η Ουκρανία λέει ο εκπρόσωπο της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία με τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και 10 να έχουν τραυματιστεί στην τελευταία επίθεση που πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε η Ουκρανία, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τονίζει πως η Μόσχα έχει εκτοξεύσει 4.500 πυραύλους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ουκρανού προέδρου επισημαίνεται ότι αρκετές πόλεις που γειτνιάζουν με το ρωσικά κατεχόμενο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου επλήγησαν από βομβαρδισμούς. Παράλληλα, δεκάδες κατοικίσιμα κτίρια υπέστησαν ζημιές και τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκαν αφήνοντας χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα.

Πάνω από 300 drones- καμικάζι έχει καταρρίψει η Ουκρανία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνατ, η Ουκρανία έχει καταρρίψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 300 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136.

Τα drones έχουν γίνει βασικό όπλο στο οπλοστάσιο της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και χρησιμοποιούνται συχνά για να στοχεύσουν ζωτικής σημασίας ενεργειακές υποδομές. Ωστόσο, το Ιράν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της Ουκρανίας και της Δύσης ότι προμηθεύει drones στη Ρωσία.

Η Ρωσία είχε στοχεύσει δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα drone στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 23 drones μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ζελένσκι: 4.500 πυραύλους έχει εκτοξεύσει η Ρωσία

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του μήνυμα σήμερα και στεκόμενος δίπλα στα συντρίμμια ενός ιρανικού drone που καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει εξαπολύσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιδρομές και έχει εκτοξεύσει 4.500 πυραύλους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Υποσχέθηκε ωστόσο, ότι οι επιθέσεις του Πούτιν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής δεν θα σπάσουν τα ουκρανικά πνεύματα.

 

«Ο βομβαρδισμός δεν θα μας σπάσει – το να ακούμε τον ύμνο του εχθρού στη γη μας είναι πιο τρομακτικό από τους πυραύλους του εχθρού στον ουρανό μας. Δεν φοβόμαστε το σκοτάδι», είπε ο Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr