Στην αδελφοποιημένη με την Καλαμάτα πόλη του West Torrens ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος

Ο Δήμαρχος Καλαμάτς, Θανάσης Βασιλόπουλος με τον τον Δήμαρχο της West Torrens Μάικλ Κόξον . Φώτο: Γραφείο Δημάρχου Καλαμάτας

 

“Η επίσκεψή μου στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε και επιστρέφω στην Ελλάδα με τη βαθιά ικανοποίηση ότι η Καλαμάτα μας διαπρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκτός από εποικοδομητικές επαφές, προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης και πολύτιμες εμπειρίες, φέρνω μαζί μου και τη συγκίνηση για την αγάπη που δέχθηκα από τους ομογενείς μας.

Συνάντησα μία ζωντανή, δημιουργική κοινότητα Ελλήνων που αγαπούν βαθιά την πατρίδα και το αποδεικνύουν με πράξεις. Εις το επανιδείν”.

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Καλαμάτας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Αυστραλία.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλης της Αυστραλίας West Torrens στην Αδελαΐδα όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Μάικλ Κόξον και τη Δημοτική Σύμβουλο, Ελισάβετ Παπανικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη West Torrens θυμίζει Ελλάδα, καθώς ένας στους έξι κατοίκους της είναι Έλληνες, με το ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο σε κάθε σημείο της αυστραλιανής πόλης.

Μετά την ξενάγηση του κ. Βασιλόπουλου στο Δημαρχείο από τον κ. Κόξον, ακολούθησε συνομιλία μεταξύ των δύο Δημάρχων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, για θέματα τουρισμού και παιδείας, αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές σε Αυστραλία και Ελλάδα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ οικείο κλίμα αφού μεταξύ των δύο Δημάρχων έχουν αναπτυχθεί φιλικοί δεσμοί από τη συνάντησή τους στην Καλαμάτα το 2019 και έκτοτε έχουν συχνή τηλεφωνική επαφή.

Φώτο: Γραφείο Δημάρχου Καλαμάτας

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και δεξίωση προς τιμήν του Δημάρχου Καλαμάτας σε χώρο του Δημαρχείου του West Torrens Νότιας Αυστραλίας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες για τη θερμή φιλοξενία, τονίζοντας ότι η φιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο πόλεων μπορεί να ενδυναμωθεί περαιτέρω.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι του West Torrens, ο Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Αγ. Γεωργίου Thebarton, π. Διογένης Πατσούρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νότιας Αυστραλίας, Μάρθα Ιωαννίδου, ο Αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παρασκευάς Σωτηρόπουλος, μέλη ελληνικών συλλόγων, Έλληνες επιχειρηματίες και πολλοί Μεσσήνιοι και ‘άλλοι Έλληνες.

Παρευρέθηκαν, επίσης, η Γερουσιαστής του κόμματος SA BEST, κα Κωνσταντίνα Μπονάρου και η Γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος, κα Ειρήνη Πνευματικού.