Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1: Στο πρώτο τα γκολ, στο δεύτερο οι ευκαιρίες!

Ο Ιωνικός ξεκίνησε ξανά με το… πόδι στο γκάζι, προηγήθηκε με τον Μάντζη, όμως ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με το 8ο φετινό γκολ του Καρέλη. Το 1-1… υπέγραψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών με τους Αγρινιώτες να έχουν στο 2ο μέρος τις μεγάλες ευκαιρίες για το «διπλό» με το δοκάρι του Ντουάρτε και την απίθανη ευκαιρία του Σενγκέλια στο 92′.

Χωρίς νικητή έληξε το ματς της Νεάπολης, καθώς ο Ιωνικός παραχώρησε 1-1 στον Παναιτωλικό αποτέλεσμα που άφησε τους γηπεδούχους στην ουρά.

Εκείνοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρομάο, Φαντιγκά στον άξονα, τους Ελευθεριάδη, Λοβέρα στα άκρα και τον Αοσμαν πίσω από τον Μάντζη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μλάντεν, Μάρτεσον, Κολοβό στον άξονα, τους Ντουάρτε, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Περισσότερη «ένταση» ο Ιωνικός, 1-0 μόλις στο 6′ με τον Μάντζη

Ο Ιωνικός αιφνιδίασε στα πρώτα λεπτά τον Παναιτωλικό και μπήκε πολύ καλύτερα. Η τριάδα των κεντρικών του χαφ που αποτελούνταν από τους Φαντιγκά, Ρομαό. Αοσμαν πήρε τον άξονα και έτσι η ομάδα τους έφτανε με το «καλημέρα» γύρω και μέσα στα καρέ των αντιπάλων της, αφού έβγαλε περισσότερη «ένταση». Με κάθετο παιχνίδι μάλιστα άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′, όταν ο Σύριος έπαιξε όμορφα και γρήγορα γα τον Μάντζη, που βγήκε στην πλάτη της «κυανοκίτρινης» άμυνας και πλάσαρε εύστοχα.

Πήρε τα «ηνία» ο Παναιτωλικός, 1-1 με πέναλτι του Καρέλη

Το γρήγορο 1-0 άλλαξε τα δεδομένα αλλά και την εικόνα του ματς. Τα «καναρίνια» σταδιακά μετέφεραν τη δράση στο επιθετικό τους μισό, κέρδιζαν στατικά και άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Χουτεσιώτη, με μπροστάρη τον Μόρσεϊ που ήταν αρκετά δραστήριος. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να απλώνουν με σχετική ευκολία το παιχνίδι τους αλλά τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που στο 16′ έφτασαν με τον Κολοβό κοντά στην ισοφάριση (βον πλανέ από καλή θέση, άουτ) και τελικά τη βρήκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρέλη στο 30′ (καταλογίστηκε σε χέρι του Μύγα).

Στο τελευταίο τέταρτο υπήρξαν αρκετές διακοπές, ο Ιωνικός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες από τα δεξιά με τον Μύγα, όμως δεν υπήρξε εκατέρωθεν «καθαρή» ευκαιρία.

Δοκάρι και «καθαρές» φάσεις τα «καναρίνια»

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Ιωνικός μπήκε ένα κλικ καλύτερα, θέλησε εκ νέου να αιφνιδιάσει όμως άμεσα οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «ηνία». Παίζοντας πλέον περισσότερο 4-4-2 καθώς ο Κολοβός ήταν κοντά στον Καρέλη πήρε τα «ηνία» και άρχισε να «παράγει» φάσεις, καθώς έβρισκε κενούς χώρους και έπαιζε γρήγορα στη μετάβαση. Ο Ντουάρτε στο 59′ τράνταξε με «βολίδα» το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων, ο Χουτεσιώτης στο 62′ είπε «όχι» στον Καρέλη που τον απείλησε από κοντά με βον πλανέ, ενώ και ο Μόρσεϊ στο 64′ «φλέρταρε» επίσης με το γκολ.

Οι γηπεδούχοι την κατοχή, ο Σενγκέλια «φάτσα» με το 1-2

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Σεμπά ήταν ουσιαστικά παρτενέρ του Μάντζη στα φορ, ο Ιωνικός είχε την κατοχή και θέλησε να πιέσει όμως πλην μίας καλής στιγμής του πρώτου σε στατική μπάλα (79′) δεν απείλησε άλλη φορά ουσιαστικά τον αντίπαλό του. Οι γηπεδούχοι δεν «έφτιαχναν» φάσεις και μάλιστα στο 90’+2′ ο Παναιτωλικός βρέθηκε ξανά φάτσα με το γκολ όταν ο Πέδρο έπαιξε όμορφα στον κενό χώρο για τον Σενγκέλια που πάτησε στα καρέ των αντιπάλων του όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

MVP: Ο Μόρσεϊ. Ηταν πολύ δραστήριος, έβγαινε γρήγορα στην κόντρα και πήρε αρκετές κάρτες από τους αντιπάλους του. Στο πρώτο μισό συμμετείχε στη χαμένη ευκαιρία του Κολοβού, ενώ στο δεύτερο απείλησε ο ίδιος στο 64′.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Λάρσον στο δεύτερο ημίχρονο για τον Παναιτωλικό, ενώ ο Μεντόσα έκανε στο ίδιο διάστημα πιο δραστήριο τον Ιωνικό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λοβέρα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ιωνικού δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τα αντίπαλα καρέ και δεν πήρε πρωτοβουλίες.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα των φιλοξενούμενων στη στατική μπάλα του 79′ όπου θα μπορούσε να «καθαρίσει» τη φάση αλλά δεν το έκανε και επέτρεψε στον Σεμπά να φανεί απειλητικός.

Πηγή: gazzetta.gr