Σεούλ: Πανικός και κραυγές λίγο πριν την πολύνεκρη τραγωδία σε εορτασμούς για το Χάλογουιν

Σοκαριστικά βίντεο από τη Σεούλ, λίγα λεπτά πριν την τραγωδία με τους πάνω από 140 νεκρούς, δείχνουν ανθρώπους να δίνουν μάχη μέσα στο πυκνό πλήθος, κραυγές ακούγονται ενώ κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν σκαρφαλώνοντας όπου μπορούν.

Σοκ σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η πολύνεκρη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Σεούλ της Νότιας Κορέας το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), όταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων βρέθηκε στριμωγμένος σε ένα στενό δρόμο κατά τη διάρκεια εορτασμών για το Χάλογουιν. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανικός και πολλοί να ποδοπατηθούν.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 146 και 150 οι τραυματίες ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρχαν 100.000 άνθρωποι στην περιοχή, η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς για νυχτερινή έξοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για την πρώτη εκδήλωση για το Χάλογουιν χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από την πανδημία κορονοϊού.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να δίνουν μάχη μέσα στο πυκνό πλήθος ενώ μέσα στο χάος ακούγονται κραυγές και κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν σκαρφαλώνοντας όπου μπορούσαν.

 News247.gr