Πως ανταπαντά η κυβέρνηση στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένο να μην αφήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πεδίο αμφισβήτησης του ηθικού υποβάθρου της κυβέρνησης είναι το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο κυβερνητικό αλλά και στο κομματικό επιτελείο αναλύουν βήμα προς βήμα τη στρατηγική που φαίνεται να χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις κάλπες.

Από την υπόθεση της 12χρονης και το θέμα Πάτση ως τις υποκλοπές, ακόμη και τα εξοπλιστικά προγράμματα, στο Μαξίμου βλέπουν προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να επενδύσει στην “σκανδαλολογία και την ηθικολογία”.

“Εδώ και πάνω από τρία χρόνια ο κ. Τσίπρας επένδυε στην αποτυχία της Ελλάδας. Πίστευε ότι, υπό το βάρος των τεράστιων εξωγενών κρίσεων που ενέσκηψαν, ότι η Ελλάδα θα κατέρρεε και μαζί της θα κατέρρεε και η Κυβέρνηση. Επειδή όμως αυτή η μεγάλη αποτυχία δεν ήλθε και οι εκλογές πλησιάζουν, αποφάσισε ο ίδιος να επανέλθει στη στρατηγική της σκανδαλολογίας και της επίκλησης του «ηθικού πλεονεκτήματος».” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δίνοντας το στίγμα της… “αποκωδικοποίησης” που κάνει το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Παναγιωτόπουλος vs Τσίπρας για την ΕΑΒ

Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση από την ΕΑΒ. Την κατηγόρησε ότι διαπράττει “εθνικό έγκλημα”, καθώς, όπως είπε, από τα 14 δισ. ευρώ για εξοπλιστικά τα τελευταία 2 χρόνια, δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Το Πεντάγωνο χαρακτήρισε «ψευδείς και εξωφρενικές» τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τα προγράμματα στα οποία συμμέτεχει η ΕΑΒ, ενισχυμένη και με προσωπικό.

Από το πρόγραμμα υλοποίησης της αναβάθμισης 83 μαχητικών αεροσκαφών F16 στην εκδοχή Viper ως και τη συντήρηση των αεροσκαφών C-130, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνηθείσα συμμετοχή της ΕΑΒ στο πρόγραμμα των φρεγατών FDI Belh@rra.

“Με δεδομένη την απόλυτη αδράνεια της κυβερνητικής του θητείας, το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία είναι όψιμο και υποκριτικό” καταλήγει η ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Οικονόμου: Δε θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή και την υπόθεση της 12χρονης κοπέλας στον Κολωνό, καταλογίζοντας στην Κουμουνδούρου ότι η προσπάθεια της να της δώσει πολιτικό χρώμα – με σημείο αιχμής φωτογραφίες του παιδοβιαστή Μίχου με “γαλάζια” στελέχη, που είδαν το φως της δημοσιότητας – της γύρισε μπούμερανγκ.

Η διαγραφή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου, επειδή φέρεται να επικοινώνησε μέσω ψηφιακής εφαρμογής με την 12χρονη, έδωσε την αφορμή στο Μέγαρο Μαξίμου να αποδομήσει τη στρατηγική της Κουμουνδούρου.

“Η εξέλιξη αυτής της αποτρόπαιης υπόθεσης στον Κολωνό, αναδεικνύει νομίζω με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν πρέπει να επιχειρείται η απόδοση πολιτικών ή ιδεολογικών χαρακτηριστικών σε τέτοιου είδους ζητήματα” δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. «Από εκεί και πέρα, μην περιμένετε από τη Νέα Δημοκρατία να γίνει ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ δεν ψάχνει ψήφους και μικροκομματική εκμετάλλευση πάνω σε αποτρόπαια εγκλήματα και σε ανθρώπινες τραγωδίες, ούτε πολιτεύεται με χυδαία hashtag και με άθλια υπονοούμενα. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε. Δεν θα γίνουμε σαν και αυτούς ποτέ» πρόσθεσε με έμφαση.

«Αστοχία» η επιλογή Πάτση στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Αντίστοιχα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αποδόμησε και τις αντιπολιτευτικές «ιαχές» για την υπόθεση Πάτση…

Αφού παραδέχτηκε αστοχία στην ένταξη του πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ανέδειξε ότι η κυβέρνηση, “ανέλαβε”, όπως είπε, “το κόστος αυτό και ο Πρωθυπουργός πήρε την απόφαση της διαγραφής του”.

“Στην πορεία μας ως Κυβέρνηση κάνουμε και λάθη, καταγράφουμε και ορισμένες αστοχίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές λίγων στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Αυτή, όμως, είναι η αναπόφευκτη μοίρα όσων προσπαθούν, όσων τολμούν, όσων δρουν. Γιατί μια από τις βασικές μας διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι όποιες αστοχίες μας προκύπτουν από δράση, από προσπάθεια να κάνουμε πράγματα και όχι από αδιαφορία” πρόσθεσε δεικτικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Νέες αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές

Και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα των υποκλοπών, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό. Σε αυτή, με βάση δημοσιεύματα περί ύπαρξης του παράνομου λογισμικού predator στην Ελλάδα, αφήνει αιχμές ότι η κυβέρνηση προχωρά στις εκλογές “με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων”.

“Το ελληνικό Κράτος δεν έχει προμηθευτεί ούτε το Predator, ούτε κανένα άλλο κακόβουλο λογισμικό και καμία κρατική Αρχή Ασφάλειας στη χώρα, δεν χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα κακόβουλα λογισμικά” απάντησε εκ νέου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα που στηρίζονται σε “εικασίες, υποθέσεις και σχόλια”.

Και το… σκληρό ροκ συνεχίζεται.

Πηγή:newsit.gr