Ασταμάτητα τα «ελάφια» του Γιάννη, έφτασαν στο 7-0

Οι Μιλγουόκι Μπακς συνεχίζουν ως η μοναδική αήττητη ομάδα στο ΝΒΑ, αφού με τη νέα τους νίκη κόντρα στους Πίστονς (116-91) έφτασαν τις 7 και «έπιασαν» το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγήθηκε ξανά με 32 πόντους και 12 ριμπάουντ με τον Χόλιντεϊ να προσθέτει 26!

Για ακόμη μία φορά, σε διάστημα λίγων ημερών, στο… box του Fiserv Forum υπήρχαν τα σύμβολα των γηπεδούχων Μιλγουόκι Μπακς και των Ντιτρόιτ Πίστονς. Όταν το χρονόμετρο έφτασε να κοκκινίζει το αποτέλεσμα δικαίωνε και πάλι τα «ελάφια» που εξακολουθούν να στερούνται των υπηρεσιών τόσο του Κρις Μίντλετον, όσο και του Πατ Κόνατον που αναρρώνουν από τους τραυματισμούς τους!

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από το προηγούμενο, πέραν της αγωνίας του τελευταίου σουτ, ο Γιάννης Αντετοκούμπο και οι συμπαίκτες του θέλησαν να συνεχίσουν την ξέφρενη πορεία τους και με το 7-0 που έγραψαν με το τελικό 116-91 απέναντι στο Ντιτρόιτ, έπιασαν το ρεκόρ του franchise τους για τα αήττητα ματς στο ξεκίνημα της σεζόν (θυμίζοντας το 2018/19), αλλά παρέμειναν και η μοναδική ομάδα στο ΝΒΑ με καθαρό παθητικό.

Οι Πίστονς κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ μόνο στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης, όταν ο Μπέι έγραψε τόσο το 13-14, όσο και το 15-16. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Μπουντενχόλζερ διατήρησαν το κεφάλι στο σκορ σε όλο το διάστημα του αγώνα, με τον Greek Freak να δείχνει τις διαθέσεις του από πολύ νωρίς, έχοντας τους 15 από τους 31 πόντους της ομάδας του στο 12ο λεπτό! Οι Μπακς αν και εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια (10/38 και 26.3%), είχαν τον έλεγχο κλείνοντας το ημίχρονο στο +9 (56-47), ενώ στο υπόλοιπο του αγώνα όσο και αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι να αλλάξουν τις ισορροπίες δεν το κατάφεραν με τη διαφορά όλο να ανεβαίνει φτάνοντας πλέον στους 33 πόντους (113-80) και ορίζοντας την έκτη διαδοχική επικράτηση στο Μιλγουόκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε για άλλη μία φορά να… σπάσει το φράγμα των 30 πόντων, αφού χρειάστηκε 29:31 στο παρκέ για να σημειώσει 32 έχοντας 11/20 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 10/12 βολές συνδυάζοντάς τα με 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ και μόλις 1 φάουλ. Πιστός στον ρόλο του έμεινε και ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος αν και αμφίβολος εξαιτίας ίωσης που δεν σχετίζεται με κορονοϊό, σκόραρε 26 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από εκεί και πέρα, ο Νουόρα ερχόμενος από τον πάγκο προσέφερε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μπρουκ Λόπεζ ακολούθησε με 11 (συν 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ) και ο Μπόμπι Πόρτις έκλεισε τον κύκλο των διψήφιων με 10 πόντους, ενώ είχε και 9 ριμπάουντ.

Στην πλευρά των Πίστονς, υπήρχαν 4 παίκτες «διπλοί». Πιο συγκεκριμένα, ο Μπέι σημείωσε 22 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Στιούαρτ είχε doulble-double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μπογκντάνοβιτς 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και τέλος ο Κέιντ Κάνινγκχαμ που λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της προηγούμενης αναμέτρησης είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.