Οι Εύζωνες προκάλεσαν πρωτόγνωρη συγκίνηση στους Έλληνες του Περθ

ΟΙ φωτογραφίες είναι από την σελίδα του Ελληνικού Προξενείου της Πέρθης στο Facebook

Περθ.- Πρωτόγνωρες στιγμές ζει ο Ελληνισμός της Δυτικής Αυστραλίας! Της προσφέρει το άγημα της Προεδρικής Φρουράς που για πρώτη φορά επισκέπτεται την Δυτική Αυστραλία.

Η επίσκεψη των Ευζώνων έχει κάνει αίσθηση στο Περθ και δεν είναι τυχαίο ότι το άγημα το υποδέχθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της πολιτείας Mark McGowan ενώ ευρεία δημοσιότητα στην παρουσία τους δίνουν και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Για τους Έλληνες της του Περθ που δεν έχουν την δυνατότητα να δέχονται πολλές επισκέψεις αυτές οι μέρες είναι πραγματικά μοναδικές.

Την Παρασκευή οι Εύζωνες έγιναν δεκτοί στη Βουλή από το πολιτειακό πρωθυπουργό παρουσία πολλών Αυστραλών και Ελλήνων αξιωματούχων.

Την ίδια μέρα η St Georges Terrace σείστηκε κάτω από τα δυνατά βήματα των Ευζώνων, οι οποίοι παρέλασαν από το Προξενείο της Ελλάδος μέχρι τη Βουλή, ενώ το συγκινημένο πλήθος τους ζητωκραύγαζε.

Μέλη της ελληνικής κοινότητας του Περθ παρακολούθησαν με υπερηφάνεια την τελετή έπαρσης της σημαίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Μέγαρο του Δημαρχείου ενώ στη συνέχεια ο ελληνικής δήμαρχος του Περθ Βασίλειος Ζεμπίλας καλωσόρισε την Προεδρική Φρουρά σε δεξίωση προς τιμήν της.

ο πρωθυπουργός της πολιτείας Mark McGowan θαυμάζει έναν εύζωνα

Η ομογένεια της Δυτικής Αυστραλίας αλλά και οι διπλωματικές μας αρχές ευχαρίστησαν θερμά τον πολιτειακό πρωθυπουργό και τον δήμαρχο του Περθμ που αγκάλιασαν την επίσκεψη και τίμησαν έτσι και τον Ελληνισμό

Η κορύφωση των εκδηλώσεων παρουσία των Ευζώνων αναμένεται αυτή την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, με Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στις 10.30 και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Kings Park στις 12.30.

Απόψε (Σάββατο) θα γίνει ανοιχτή δεξίωση που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Δυτικής Αυστραλίας Inc., σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα του RSL.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδα στο Περθ, Γεωργία Κερασιώτου
Ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Περθ (δεύτερος από αριστερά) Βασίλης Ζεμπίλας χειροκροτεί τα μέλη της Προεδρικής Φρουράς

Την Κυριακή θα δοθεί δείπνο της Floreat Athena.

 

Neoskosmos.com