Σάκκαρη – Ζαμπέρ 2-0: «Καταιγίδα» Μαρία, τελείωσε την Ζαμπέρ και πάει αήττητη ο στα ημιτελικά

H Μαρία Σάκκαρη «κατάπιε» και την Ζαμπέρ, πέρασε στα ημιτελικά του WTA Finals με το απόλυτο και περιμένει Γκαρσία ή Κασάτκινα.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στο Τέξας και με το 3 στα τρία είναι στα ημιτελικά του WTA Finals!

Από το ματς της Σαμπαλένκα ήξερε ότι είναι πρώτη ότι και να γίνει στο ματς με την Ονς Ζαμπέρ, την ώρα που η αντίπαλός της καιγόταν για νίκη. Ομως η Τυνήσια αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε με 2-0 σετ (6-2, 6-3) σε 1 ώρα και 8 μόλις λεπτά.

Η Ζαμπέρ έκανε αμέτρητα αβίαστα λάθη με το φόρχαντ, την ώρα που η Μαρία ήταν σταθερή σε όλο το ματς και παρά το όχι και τόσο καλό πρώτο σερβίς της, όποτε το περνούσε, καθάριζε εύκολα πόντους, είτε με δικά της χτυπήματα, είτε με λάθη της αντιπάλου της.

Συνολικά είχε 81.8% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (27/33) έναντι 60.7% της Τυνήσιας (17/28) η οποία ήταν ακόμη πιο απελπιστική στο δεύτερο σερβίς με 33.3% έναντι 42.9% της Μαρίας.

Η Σάκκαρη ήταν η τελευταία που πήρε την πρόκριση στο WTA Finals και στο Τέξας όχι μόνο πέρασε πρώτη χρονικά στην 4αδα, αλλά έχει πετύχει και το απόλυτο στον όμιλο, δίχως να χάσει σετ!

Πλέον στα ημιτελικά η Σάκκαρη θα παίξει με τη νικήτρια του αγώνα Γκαρσία – Κασάτκινα.

Καλή η Σάκκαρη, τραγική η Ζαμπέρ και… Σαμπαλένκα στα ημιτελικά

Δεν ξεκίνησε καλά το ματς η Σάκκαρη καθώς έκανε τρία διπλά λάθη (αποδείχθηκε πως ήταν όμως και τα μόνα στο ματς) και η Ζαμπέρ έφτασε σε break point.

Τελικά η Μαρία είχε την ψυχραιμία να ανταπεξέλθει και να το πάρει. Στη συνέχεια είχε break point στο σερβίς της Τυνήσιας, αλλά η Ζαμπέρ την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα.

Όμως η Μαρία όχι μόνο κράτησε την ψυχαιμία της, αλλά αφού πήρε με love game το επόμενο game, έσπασε το σερβίς της Ζαμπέρ, δίχως να έχει χάσει πόντο και σε εκείνο το σημείο. Το σερί κερδισμένων πόντων έφτασε τους 11 καθώς στο επόμενο game προηγήθηκε ξανά με 40-0, αλλά η Ζαμπέρ πήρε δύο πόντους από λάθη της Ελληνίδας. Αυτό δεν άλλαξε κάτι όμως, καθώς η Μαρία στον επόμενο πόντο έκανε το 4-1.

Στο επόμενο game η Ζαμπέρ συνέχισε τα λάθη και με ένα διπλό στο σερβίς, έδωσε στο πιάτο το 5-1 για την Σάκκαρη. Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια που σέρβιρε για το σετ, δέχτηκε μπρέικ χωρίς να πάρει πόντο, με την Τυνήσια να βρίσκει μία μικρή ελπίδα στον ορίζοντα…

Όμως την ελπίδα αυτή την έκοψε η Μαρία καθώς την ανάγκασε σε δύο συνεχόμενα λάθη και έκανε το break για να πάρει το σετ με 6-2 και να στείλει την Σαμπαλένκα στα ημιτελικά κόντρα στην Σβιόντεκ, καθώς και 2-1 να κέρδιζε η Ζαμπέρ, έμενε εκτός συνέχειας.

Καταιγιστική Σάκκαρη, έκανε το 3 στα 3

Με love service game άρχισε το δεύτερο σετ η Σάκκαρη απέναντι σε μία απογοητευμένη Ζαμπέρ. Η Τυνήσια έπαιξε το ματς ωστόσο για το κοινό και η Μαρία πάλευε να το κερδίσει ώστε να πάρει τους βαθμούς.

Η Ζαμπέρ όμως συνέχισε τα λάθη και το 2-1 υπέρ της Ελληνίδας ήρθε σχετικά εύκολα. Με δύο ακόμη αβίαστα ήρθε το τέταρτο break για την Σάκκαρη που όλα έδειχναν πως πάει σε ένα εύκολο τρία στα τρία. Η Ζαμπέρ μείωσε σε 4-2, όμως η Μαρία έφτασε εύκολα στο 5-2.

Η Τυνήσια σέρβιρε για να μείνει στο ματς και μείωσε σε 5-3, όμως με συνοπτικές διαδικασίες, η Σάκκαρη τελείωσε την πρόκριση στο επόμενο game, πρώτη και με το απόλυτο από τον όμιλο.

gazzetta.gr