Τίμπεργουλβς – Μπακς 102-115: Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι έγραψαν ιστορία

Απίθανη εμφάνιση από τους Μπακς στη Μινεσότα και νίκη επί των ισχυρών Τίμπεργουλβς (115-102). Στο 8-0 η ομάδα του Μιλγουόκι, που έγραψε το καλύτερο ξεκίνημα της 55ετούς ιστορίας της στο NBA. Ασύλληπτος ο Χόλιντεϊ, triple-double ο Αντετοκούνμπο.

Μετά από έξι σερί εντός έδρας αγώνες, ήταν καιρός να βγουν οι Μπακς στο δρόμο. Η ομάδα του Μιλγουόκι ταξίδεψε στην όχι και τόσο μακρινή Μινεάπολις για να αντιμετωπίσει τους ισχυρούς φέτος Τίμπεργουλβς, τους νίκησε και αυτούς (115-102) και έγραψε το καλύτερο ξεκίνημα της 55ετους ιστορίας της στο NBA.

Οι πρωταθλητές του 2021 ανέβηκαν στο 8-0 (6-0 εντός και 2-0 εκτός έδρας), παραμένουν οι μόνοι αήττητοι στο πρωτάθλημα και δεν δείχνουν διάθεση για… στάσεις, ειδικά από τη στιγμή που πλέον γεμίζουν γήπεδα με τους δικούς τους οπαδούς. Καλά διαβάσατε! Οι Μπακς έπαιξαν σε ένα γήπεδο που ίσως και να ήταν μοιρασμένο, όπως φάνηκε στην τρίτη περίοδο όταν το σύνθημα “Bobby-Bobby” σκέπασε τους πάντες και τα πάντα στο Target Center.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε το πρώτο φετινό και 30ο triple-double της δεκαετούς καριέρας του, καθαρίζοντας όσους βρέθηκαν μπροστά του στην τέταρτη περίοδο. Ο Ναζ Ριντ έκανε το… λάθος να του μπλοκάρει ένα σουτ και στη συνέχεια ο Greek Freak πήρε τους πάντες παραμάζωμα, χαρίζοντας ένα ασύλληπτο θέαμα με βολές, με καρφώματα, με spin moves, με τρίποντα, με ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Απίθανος ο Τζρου Χόλιντεϊ που έχει βρει ρυθμό και παίζει σπουδαίο μπάσκετ, έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη οι Μπακς.

Στο 4-5 έπεσαν οι Τίμπεργουλβς (3-3 εντός και 1-2 εκτός έδρας), που για ακόμα μία φορά έδειξαν ότι το δίδυμο των Καρλ-Άντονι Τάουνς – Ρουντί Γκομπέρ δεν λειτουργεί όπως το είχαν φανταστεί όταν απέκτησαν τον Γάλλο από τους Τζαζ. Ο Τάουνς γέμισε τη στατιστική του και προσπάθησε όσο μπορούσε, ο Άντονι Έντουαρντς ήταν ξανά ο παίκτης που το Μιλγουόκι δεν μπόρεσε να περιορίσει, από εκεί και πέρα όμως οι ΜακΝτάνιελς, Γκομπέρ, Ράσελ δεν πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο και ο πάγκος ήταν πολύ αδύναμος για να σπρώξει τους Λύκους στα δύσκολα.

Επόμενος αγώνας για τους Μπακς τα ξημερώματα της Κυριακής (6/11) στις 02:00 με αντίπαλο τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του Αλεξέι Ποκουσέβσκι στο Fiserv Forum. Θα ακολουθήσουν τρεις εκτός έδρας αγώνες με Χοκς, Θάντερ, Σπερς.