Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1 , Superleague, η βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός παραμένει στο +6 από ΑΕΚ και +10 από Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε στην Τρίπολη με το γκολ – πέναλτι του Αμραμπατ, τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα (1-1), έχασε σωρεία ευκαιριών αλλά και την δυνατότητα να μειώσει την διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Ο Ρετζίς ισοφάρισε για τους Αρκάδες.

 

Η ΑΕΚ πλήρωσε τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες και άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη μένοντας στο 1-1 με τον Αστέρα. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμρταμπατ στο 52′, αλλά οι Αρκάδες στη μοναδική τους ουσιαστική ευκαιρία σατο ματς κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 58′ με τον Κρέσπι και να πάρουν τελικά τον βαθμό καθώς η Ένωση παρά τις μεγάλες στιγμές που είχε δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Οι κιτρινόμαυροι έτσι δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά τους από την κορυφή, παραμένοντας στους έξι βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Φόβοι για Ελίασον που μεταφέρθηκε με νάρθηκα στο νοσοκομείο!

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Μεταξάς και Αλμέιδα

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής Μεταξάς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Τασουλή, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Καρμόνα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Ιγκλέσιας και Μουνάφο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Σίτο και Κρέσπι στα δύο άκρα και τον Ριέρα με τον Μπαράλες στην επίθεση. Με τα αναμενόμενα πρόσωπα επέλεξε να παρατάξει την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Η Ένωση ταξίδεψε στην Αρκαδία χωρίς τους δύο βασικούς κεντρικούς της αμυντικούς, τον Βίντα και τον Μουκουντί, και όπως είχε δοκιμαστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στα Σπάτα, οι Τζαβέλλας και Μήτογλου αποτελούσαν το δίδυμο στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάποια διαφοροποίηση με τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Μοχαμαντί και Ρότα στο αριστερό και στο δεξί άκρο της άμυνας αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι διατηρήθηκε σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά του, τον Ελίασον στα δεξιά του και τον Πινέδα ελαφρώς πιο μπροστά του στον άξονα, ενώ στην επίθεση για ακόμα ένα παιχνίδι ξεκίνησε ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ τον απόλυτο έλεγχο με τον Αστέρα κλεισμένο στην άμυνα

Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι επιλογές στην τελική της προσπάθεια δεν ήταν καλές απέναντι σε έναν Αστέρα που ήταν κλεισμένος πίσω, πηγαίνοντας στο physical game. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Αλμέιδα να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή στο 20′ λόγω τραυματισμού του Ελίασον (μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με νάρθηκα στο πόδι) έπειτα από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ζουκάνοβιτς, με τον Άμραμπατ να τον αντικαθιστά. Η Ένωση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 11′ όταν ο Ρότα έπειτα από πανέξυπνη κάθετη πάσα του Πινέδα έκανε κακό πλασέ από πλάγια κοντινή θέση, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, με τους Αρκάδες να συνεχίζουν τα δυνατά μαρκαρίσματα. Η ΑΕΚ με ανακτήσεις μπάλας, σήμα κατατεθέν του Αλμέιδα, έβγαζε νέες επιθέσεις. Από μια τέτοια προήλθε το φάουλ στο 39′ με την εκτέλεση του Λιβάι να περνάει πάνω από το οριζόντιο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το πλασέ του Αραούχο βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης πάντως ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πινέδα έβγαλε τον Λιβάι σε θέση βολής αλλά ο Παπαδόπουλος τον νίκησε στο τετ-α-τετ με τον Μοχαμαντί στο ριμπάουντ να μην καταφέρνει με λόμπα να βρει δίχτυα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, με τον Αστέρα από την πλευρά του να μην απειλεί ουσιαστικά στο πρώτο μέρος καθώς δύο τελικές από Ριέρα και Μουνάφο δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ πέταξε τις ευκαιρίες της και άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος (με τον Γιόνσον αντί του Πινέδα στον άξονα), απείλησε από δύο στατικές φάσεις και τελικά στο 52′ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με εκτέλεση πέναλτι. Ο Σίτο απρόσεκτα μάρκαρε τον Γκατσίνοβιτς ανατρέποντας τον με τον Φωτιά να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Άμραμπατ να εκτελεί εύστοχα για το 0-1. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα η Ένωση έχασε σπουδαία ευκαιρία για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ, όταν ο Αραούχο έβγαλε τον Μοχαμαντί απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά το σουτ του Ιρανού πέρασε δίπλα από το κάθετο. Και από τη στιγμή που δεν έγινε το 0-2, ο Αστέρας σε μια ανύποπτη φάση έφτασε στην ισοφάριση. Στο 58′ ο Καρμόνα με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Κρέσπι στην περιοχή και αυτός με ένα γυριστό σουτ με τη μία βρήκε δίχτυα, με την μπάλα να αλλάζει ελαφρώς πορεία στο απλωμένο πόδι του Τζαβέλλα.

Η Ένωση βγήκε απευθείας στην επίθεση μετά από αυτή την εξέλιξη και θα μπορούσε στο 63′ να είχε πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Άμραμπατ από πλεονεκτική θέση εξουδετέρωσε ο Παπαδόπουλος. Οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να βρουν συγκέντρωση στο τελείωμα των ευκαιριών τους έχοντας πετάξει αρκετές τέτοιες. Όπως συνέβη και στο 75′ όταν ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε πάσα μέσα στην περιοχή για τον Ρότα, αλλά αυτός σούταρε πάνω από το οριζόντιο, κι ενώ όπως και στη φάση του 11′ είχε τη δυνατότητα να κόψει στη μικρή περιοχή!

Ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς και τους Μάνταλο και Τσούμπερ αντί τον Μοχαμαντί και Σιμάνσκι παίζοντας τα όλα για όλα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Αλλά όσο και να πίεσαν, οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη με αποκορύφωμα το σουτ του Τσούμπερ στο 94′ που μπλόκαρε στη γωνία του ο Παπαδόπουλος.

MVP: Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος με τις επεμβάσεις του συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό ώστε ο Αστέρας να πάρει τον βαθμό.

Στο ύψος τους: Ο Γκατσίνοβιτς έκανε ακόμα ένα ουσιαστικό ματς στον άξονα, κερδίζοντας και το πέναλτι, ενώ το γνωστό μαχητικό του παιχνίδι έκανε και ο Αραούχο που τα έδωσε όλα ξανά για ανακτήσεις μπάλας και δημιουργία έξω από την περιοχή στον γνωστό του ρόλο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρότα. Τόσο στη φάση του 11′ όσο και σε εκείνη του 75′ που θα μπορούσε να πασάρει, προτίμησε και στις δύο στιγμές να σουτάρει, με την ΑΕΚ να σπαταλά δύο τεράστιες ευκαιρίες.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σίτο στο απρόσεκτο μαρκάρισμά του στον Γκατσίνοβιτς στη φάση του πέναλτι της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Ο Φωτιάς σωστά υπέδειξε το πέναλτι στην ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Σίτο, αλλά χάρισε σε διάφορες περιπτώσεις μια δεύτερη κίτρινη στον Μπαράλες.

Το ταμείο του Gazzetta: Τεράστια χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Ο Αστέρας πήγε το παιχνίδι στα δυνατά μαρκαρίσματα, έχοντας σφιχτή ανασταλτική λειτουργία, ωστόσο η ΑΕΚ είχε πολλές καλές στιγμές για να πάρει τη νίκη. Η έλλειψη συγκέντρωσης όμως στο τελείωμα των φάσεων κόστισε στους κιτρινόμαυρους δύο βαθμούς. Πλήγμα στην ΑΕΚ με τον Ελίασον και τον σοβαρό -όπως φαίνεται- τραυματισμό του.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Σίτο (75′ Τιλίκα), Κρέσπι (95′ Ντομίνγκεθ), Ριέρα (84′ Μπενίτο), Μπαράλες (84′ Άλβαρες)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμαντί (80′ Μάνταλος), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (80′ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (20′ Άμραμπατ), Πινέδα (46′ Γιόνσον), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

gazzetta.gr

Superleague, η βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός παραμένει στο +6 από ΑΕΚ και +10 από Ολυμπιακό!

Το γκολ του Σπόραρ στο 102′ σε συνδυασμό με την ισοπαλία της ΑΕΚ την Τρίπολη δεν άλλαξε τις ισορροπίες στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό να μένει στο +6 από την Ένωση και το +10 από τον Ολυμπιακό.

Ένα ντέρμπι με τα όλα του. Αληθινό… αιώνιο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έβαλε τέλος νικηφόρο σερί των 10 αγώνων του Παναθηναϊκού, όμως όχι και στο αήττητο σερί του καθώς τελικά το γκολ του Μπιέλ δεν στάθηκε αρκετό ώστε να φύγει νικητής από τη Λεωφόρο και να μπει ξανά ζεστά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς τελικά παρέμεινε το -10 από την κορυφή.

Μια χαζή ενέργεια του Αβιλα σε… νεκρό χρόνο (96′) έδωσε την ευκαιρία στον Σπόραρ να ισοφαρίσει με πέναλτι στο 102′ και να σώσει την πράσινη παρτίδα. Οι «ερυθρόλευκοι» με την εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδειξαν πως παίζουν ένα ματς… χωρίς αύριο καθώς ήταν καλύτεροι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν συγκλονιστικό Μπρινιόλι που έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Τελικά το φινάλε ήταν… χιτσκοκικό, είχε νεύρα, ένταση, αμφισβήτηση, αλλά άφησε μια γλυκιά γεύση στους «πράσινους» και μια πικρή στους «ερυθρόλευκους».

Βέβαια μεγάλη χαμένη της αγωνιστικής είναι και η ΑΕΚ που αν και ήξερε την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρου, δεν είδε την απόσταση από την πρώτη θέση να μειώνεται από τους έξι βαθμούς στους τέσσερις καθώς δεν έφυγε νικήτρια από την Τρίπολη μετά το 1-1 με τον Αστέρα.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα στο Αγρίνιο, ο Γιάννης Αναστασίου ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους για το θέαμα που είδαν και αυτό τα λέει όλα για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό, παρουσία και του σπουδαίου Ρόναλντ Κούμαν. Το 0-0 είναι και η… απόδειξη των παραπάνω καθώς πλην των δύο καλών στιγμών που είχαν οι γηπεδούχοι με τους Μπακάκη και Καρέλη, από κει και πέρα τίποτα.

Οι Αγρινιώτες έχασαν την ευκαιρία να γυρίσουν στις νίκες και να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ενώ οι Βοιωτοί από την άλλη μάζεψαν έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.

H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11Η)

Λαμία – Βόλος 2-2
ΟΦΗ – Ιωνικός 0-2
Ατρόμητος – Αρης 0-0
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 11 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 31
2. A.E.K. 25
3. ΒΟΛΟΣ 21
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21
5. Π.Α.Ο.Κ. 19
6. ΑΡΗΣ 15
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 13
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 12
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 10
10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9
11. ΛΑΜΙΑ 9
12. ΙΩΝΙΚΟΣ 7
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 7
14. Ο.Φ.Η. 7

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12Η)

Τρίτη 8 Νοεμβρίου
Αρης- Λαμία (20.00)

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός (17.00)
Ατρόμητος-Αστέρας (18.00)
ΑΕΚ – ΟΦΗ (20.00)
Λεβαδειακός- Ολυμπιακός (20.00)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου
Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα (19.00)
Ιωνικός – ΠΑΟΚ (21.30)