Η EMBCA βράβευσε την φιλελληνίδα βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι για την προσφορά της στον Ελληνισμό

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, η Κάρολιν Μαλόνι και ο πρόεδρος του EMBCA Λου Κάτσος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.-Ο πρόεδρος της Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Συμμαχίας για την Ανατολική Μεσόγειο (The East Mediterranean Business Cultural Alliance (EMBCA, Inc.), κ. Λου Κάτσος το βράδυ της Πέμπτης, 3 Νοεμβρίου 2022, παρέθεσε στο «The Russian Tea Room» στην καρδιά του Μανχάταν δεξίωση προς τιμή της φιλελληνίδας ομοσπονδιακού βουλευτού της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι.

Ήταν μια από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η πρώτη, που οι παριστάμενοι δεν συμπλήρωναν επιταγές για την ενίσχυση της προεκλογικής της εκστρατείας, καθώς η εκδήλωση είχε ευχαριστηριακό χαρακτήρα, και παρείχε την δυνατότητα στους ομογενείς να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη για την προσφορά της στα εθνικά μας θέματα και στην ομογένεια.

Η Κάρολιν Μαλόνι, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», εκλεγόταν ανελλιπώς από το 1992 και στις πρόσφατες προκριματικές εκλογές ηττήθηκε με συνέπεια η ομογένεια, η Ελλάδα, η Κύπρος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να στερηθούν μια από τις πιο σταθερές, ηχηρές και σθεναρές φωνές στο Κογκρέσο. Εξάλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι οι ομογενείς την αποκαλούσαν και θα συνεχίζουν στον αιώνα τον άπαντα να την αποκαλούν Μπουμπουλίνα.

O πρόεδρος του EMBCA Λου Κάτσος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και μια πλειάδα εκπροσώπων της ομογένειας.

Την τιμώμενη προλόγισε ο κ. Λου Κάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στα επιτεύγματά της τόσο την περίοδο που υπηρέτησε στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης από το 1983 μέχρι και το 1993, όσο και στις δέκα πέντε συνολικά θητείες στο Κογκρέσο.

Η κ. Κάρολιν Μαλόνι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και εστίασε την προσοχή της στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, στην αναγόρευσή της ως επιτίμου Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην πρωτοβουλία της για τον συντονισμό των ενεργειών για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του EMBCA Λου Κάτσου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αργύρης Αργειτάκος, Παύλος Κοτρότσιος, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, Σταμάτης Γκίκας και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο βήμα ο Κώστας Τσουράκης, ο οποίος ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους. O πρόεδρος του EMBCA Λου Κάτσος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, η Κάρολιν Μαλόνι και ο πρόεδρος του EMBCA Λου Κάτσος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Κάρολιν Μαλόνι ,Ευτυχία Πυλαρινού – Πάιπερ και ο πρόεδρος του EMBCA Λου Κάτσος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Πηγή: anamniseis.net