Ο Δένδιας πήγε με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Τουρκία και παρέλαβε τον Τζιτζικώστα

Με κυβερνητικό αεροσκάφος παρέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας τον Απόστολο Τζιτζικώστα από την Τουρκία μετά την περιπέτειά του με τις αρχές της γείτονος.

Πριν από λίγο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, από τη στιγμή που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στη μία τα ξημερώματα.

Το παρασκήνιο της πρωτοφανούς κράτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τους Τούρκους

Σε απίστευτες δικαιολογίες αναφορικά με την κράτηση για αρκετές ώρες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προχώρησε το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο λόγος αυτού του απίστευτου καψωνιού στο οποίο υπεβλήθη ο κ. Τζιτζικώστας , είναι το γεγονός ότι προέκυψε «τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».Το επίμαχο δημοσίευμα«Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της ΕυρωμεσογειακήςΠεριφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου», αναφέρει το πρακτορείο και συνεχίζει:«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου».«Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να μπει . Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνεχίζει το πρακτορείο.