Ο ομογενής Δημοκρατικός βουλευτής, Κρις Πάππας, και η Ρεπουμπλικανή αντίπαλός του, Καρολάιν Λεβίτ στον “αέρα”

Μάντσεστερ.- Μένοντας σταθεροί στις γραμμές που έχουν ακολουθήσει από την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση ο ομογενής Δημοκρατικός βουλευτής, Κρις Πάππας, και η Ρεπουμπλικανή αντίπαλός του, Καρολάιν Λεβίτ (Karoline Leavitt), στην τελική ευθεία πριν από την εκλογική αναμέτρηση για την εκπροσώπηση της 1ης Βουλευτικής Περιφέρειας του Νιου Χαμσάιρ.

Ο Κρις Πάππας, στον οποίο στηρίζει πολλά το ελληνικό λόμπυ για την προώθηση των εθνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η νεαρή αντίπαλός του έκλεισε γρήγορα την ψαλίδα και, σε ορισμένες δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται ακόμη και να προηγείται, όπως ανέφερε χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»).

Πλέον, κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, που φιλοξενήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WMUR, ο Κρις Πάππας θέλησε, μεταξύ άλλων, να υπενθυμίσει στο -κατά παράδοση μετριοπαθές- κοινό της 1ης Περιφέρειας τους δεσμούς της Λεβίτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, με δεδομένο μάλιστα ότι ανήκε στο προσωπικό του Λευκού Οίκου επί θητείας του, ενώ επιχείρησε να εκθέσει και ορισμένες ακραίες θέσεις της, ιδίως στο ευαίσθητο θέμα των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των γυναικών. Στην αντίπερα όχθη, η Λεβίτ εξαπέλυσε βέλη εναντίον του ομογενούς πολιτικού, θέλοντας να τον ταυτίσει με τη ριζοσπαστική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως επίσης και με πολιτικές του Τζο Μπάιντεν που είναι αντιδημοφιλείς στους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Σε ένα ανάλογο θέμα, όπως είναι η κρίση στα αμερικανικά σύνορα και οι ροές των μεταναστών, ο Κρις Πάππας όχι μόνο αρνήθηκε ότι ταυτίζεται με τις πιο αριστερές πολιτικές, αλλά, αντιθέτως, υποστήριξε ότι έχει ασκήσει προσωπικές πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν προκειμένου να επανέλθει με μια πιο αποτελεσματική λύση.

«Εχουμε όντως κρίση στα σύνορά μας και έχω ορθώσει το ανάστημά μου στη διακυβέρνηση Μπάιντεν και τους έχω εφιστήσει την προσοχή για να αναπτύξουν ένα σχέδιο. Ημουν από τις μοναδικές φωνές στο κόμμα μου που τους προκάλεσα στο Title 42, διότι έχουμε μια μη ασφαλή κατάσταση στα σύνορα για τους μετανάστες και ένα ζήτημα ασφαλείας για τους Αμερικανούς», ήταν η απάντηση του Κρις Πάππας, ο οποίος, με τη σειρά του, κατηγόρησε την Καρολάιν Λεβίτ ότι επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση του Social Security.

«Υποστηρίζει περιορισμό των εκτρώσεων»

Σχετικά με τις εκτρώσεις, ο Κρις Πάππας, περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγόρησε ανοικτά την αντίπαλό του ότι επιθυμεί, επί της ουσίας, τον περιορισμό των εκτρώσεων, μέσω της πλήρους ανατροπής της ιστορικής απόφασης στην υπόθεση Roe v. Wade, η οποία ήδη ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες.

Υποστήριξε την ανατροπή του Roe v. Wade και είπε ότι θα είναι «πάντα μια ψήφος εναντίον των αμβλώσεων (σ.σ. Υπέρ της ζωής, pro – life) στο Κογκρέσο. Οι κάτοικοι σε αυτήν την Πολιτεία, οι γυναίκες σε αυτήν την Πολιτεία, αξίζουν μια ψήφο στο Κογκρέσο υπέρ της επιλογής. Ετσι θα είναι. Η Καρολάιν Λεβίτ θέλει τους πολιτικούς να αποφασίζουν για τις γυναίκες πάνω σε αυτό το θέμα. Θέλω τις γυναίκες και τις οικογένειες σε συνεννόηση με τους γιατρούς να το αποφασίζουν για τους εαυτούς τους», ήταν η απάντηση του Πάππας.

Από τη δική της πλευρά, η Ρεπουμπλικανή υποψήφια επιχείρησε να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως, τονίζοντας πως «θα πρέπει να αποφασίσουν οι ψηφοφόροι του Νιου Χαμσάιρ».

«Υποστηρίζω αυτά που είναι πιο κοντά στον κόσμο, πιο κοντά στους ψηφοφόρους του Κόνκορντ του Νιου Χαμσάιρ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις όχι μόνο για αυτό το θέμα, αλλά, γενικότερα, για κάθε θέμα», είπε η Λεβίτ, με τον Πάππας να απαντά πως «είναι ανατριχιαστικό ότι είσαι εδώ απόψε και νομίζεις ότι οι πολιτικοί του Κόνκορντ θα πρέπει να αποφασίζουν για τις γυναίκες».

Πλέον, άπαντες αναμένουν την τελική έκβαση της μεγάλης μάχης.

Πηγή:ekirikas.com