Συναγερμός στο “Ελ. Βενιζέλος”: Προσγειώθηκε συνοδεία F-16 και ελέγχεται η πτήση για Ν.Υόρκη

Συνοδεία F-16 επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος η πτήση για Νέα Υόρκη μετά από σήμα των αρχών. Δεν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο στην πτήση για Ντουμπάι που ετοιμάζεται να αναχωρήσει. Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί στο αεροδρόμιο

Αναστάτωση έχει προκληθεί με δύο διεθνείς πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ύστερα από πληροφορία που δέχτηκαν οι ελληνικές Αρχές από Υπηρεσία των Η.Π.Α. για την «πιθανή παρουσία ύποπτου ατόμου που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων» σε ένα εκ των δύο αεροπλάνων με προορισμό την Νέα Υόρκη ή το Ντουμπάι.

Πρόκειται για δύο πτήσεις της Emirates. Το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας Emirates που αφορούσε η πληροφορία με προορισμό το Ντουμπάϊ καθηλώθηκε πριν απογειωθεί, κατέβηκαν οι επιβάτες και ελέγχθηκαν όλοι όπως και το αεροπλάνο, με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ επιβιβάστηκαν ξανά και αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Η άλλη πτήση της Emirates που πρόλαβε να απογειωθεί για Νέα Υόρκη, έλαβε εντολή πάνω από την Σαρδηνία να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα, χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις και δόθηκαν οδηγίες επιστροφής πάνω από τον θαλάσσιο χώρο και στη συνέχεια συνοδεύτηκε με ελληνικά F-16 μόλις εισήλθε στο ελληνικό εναέριο χώρο, έως την πορεία καθόδου πάνω από τα Κύθηρα και την τελική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο αεροδρόμιο όλες οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός και βρίσκονται επί τόπου κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, των ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργοί. Αποβιβάστηκαν και οι επιβάτες της πτήσης για Νέα Υόρκη και θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία ελέγχου σε επιβάτες και αεροπλάνο.

Πηγή: news247.gr

Θρίλερ στο Ελ.Βενιζέλος: Βίντεο μέσα από το αεροπλάνο με τον ύποπτο

Καθηλωμένος στην καμπίνα ο ύποπτος – Μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες

Καθηλωμένος μέσα στο αεροσκάφος βρίσκεται ο ύποπτος άνδρας, για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες ότι ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα ή ακόμα και κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Δείτε εικόνα μέσα από το αεροπλάνο, από επιβάτη της πτήσης:

Το αεροσκάφος που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη, απογειώθηκε από το Ελ. Βενιζέλος και τη στιγμή που βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, ειδοποιήθηκε ο πιλότος για τον ύποπτο.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος συνοδεία δύο μαχητικών F-16 και μόλις προσγειώθηκε, ξεκίνησε ο έλεγχος των επιβατών.

Πηγή: skai.gr