Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Ο παπάς, ο «Ρωμαίος» με την περικεφαλαία και η δρομέας με τη σημαία της Ουκρανίας

Δείτε τις συμμετοχές που κατάφεραν να… τραβήξουν τα βλέμματα το Σάββατο (12.11) στα 10 χιλ. του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Ο παπάς, ο «Ρωμαίος» με περικεφαλαία και η δρομέας με τη σημαία της Ουκρανίας.

Χιλιάδες δρομείς όλων των ηλικιών, Έλληνες και ξένοι, μετείχαν στα 10χλμ του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας και απόλαυσαν τη… μοναδική στιγμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Μάριος Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) αναδείχθηκε νικητής στα 10χλμ με 30.08 και νέο ρεκόρ αγώνων. Στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου με 33.38 και νέο ατομικό ρεκόρ διαδρομής, ήταν η θριαμβεύτρια των 10χλμ.

Οι πρώτοι τερματισμοί στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν από τους τρεις αθλητές με χειρήλατα που μετείχαν στα 10χλμ. και κέρδισαν το χειροκρότημα των φίλων στις εξέδρες.

Ήταν όμως και αυτοί που δεν κατάφεραν να ανέβουν πάνω στο βάθρο ή να κάνουν έναν καλό χρόνο. Ήταν αυτοί -οι χιλιάδες- που πήγαν για την εμπειρία και για να τερματίσουν. Αυτοί που κατάφεραν με το δικό τους τρόπο να τραβήξουν τα βλέμματα.

Γυναίκες τερμάτισαν κρατώντας τα μωρά τους στα χέρια, αλλά και άνδρες με τα παιδιά τους σε καροτσάκια. Η παρουσία ενός παπά μεταξύ των συμμετεχόντων, αλλά και ενός… στρατιώτη της αρχαίας Ρώμης δεν πέρασε απαρατήρητη.

Τα… φλας τράβηξε και μια γυναίκα που κουβαλούσε τη σημαία της πολύπαθης Ουκρανίας. Η στιγμή του τερματισμού την βρήκε συγκινημένη και “χαμένη” στο σύμβολο της χώρας της. Μια πολύ “δυνατή” στιγμή.