ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Όχι, αυτό δεν το ανέχομαι με τίποτα…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τι ντροπή, Θεέ μου! Μια ζωή στη δημόσια κονίστρα και να μην καταξιωθώ ούτε ενός λεπτού …συνακρόαση! Ούτε μίας στιγμιαίας παρακολούθησης, έστω από την ΕΥΠ. Ούτε ένας τόσο δα  κοριός του Predator να τρυπώσει στο τηλέφωνό μου! Ούτε καν κάποιος περίεργος από το Μαξίμου! Ή, άντε έστω, από την Κουμουνδούρου!

Και να πεις ότι δεν μιλάω στο τηλέφωνο… Με όλο τον κόσμο! Τουλάχιστον έως εκεί όπου φτάνουν οι αναγνώστες  της Panhellenic Post… Σε 54 χώρες! Και να πεις ότι το «σπορ» της παρακολούθησης δεν είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα!..  Στα περίπτερα και στα καροτσάκια των μικροπωλητών κυκλοφορούν οι σχετικές λίστες των τυχερών που τους παρακολουθεί το κατεστημένο!  Α, ναι και σε κάποιες φυλλάδες… Βλέπετε και τα μικροαντικείμενα πρέπει να τυλίγονται!

Λίστες  με ονόματα βαρύγδουπα, αλλά και ασήμαντα. Με θέση εξουσίας, αλλά και άτομα που ίσα και τους αναγνωρίζει ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους!  Και ΄γω, πουθενά!..  Ούτε σε μία λίστα δε χωράω!..

Εδώ  μας λένε ότι παρακολουθούσαν μέχρι και την κυρά-Μαριώ που μόνης έγνοια και καημός ήτανε γιατί δεν τις τηλεφωνούσε μέρες τώρα ο Μήτσος της. Αμ, η καψερή,  δεν ήξερε ότι ο Μήτσος τής είχε βάλει τον κοριό!  Έτσι,  για ν’  ακούει πως θα τον κατηγορούσε στις φιλενάδες της που δεν τις τηλεφωνούσε!  Τέτοια πλεκτάνη ο Μήτσος, που πριν ασχοληθεί με τη Μαριώ ήτανε οδοκαθαριστής στην Ηρώδου Αττικού, λέει, και άντε τώρα εσύ να πείσεις ότι δεν είχε …σκουπίσει τον Predator ή πως δεν είχε μάθει την τέχνη των παρακολουθήσεων από την οδό της …αμαρτίας!

Και καλά, αναγνωρίζω ότι τα χαρίσματα της Μαριώς δεν τα ‘χω.  Αλλά από την Ηρώδου Αττικού χίλιες φορές έχω περάσει! Κανείς δεν με είδε, να μπαίνω, να βγαίνω και να με σταμπάρει;  Να βάλει να με παρακολουθούν και μένα τον καψερό, να δω το ονοματάκι μου σε καμιά λίστα να αναθαρρήσω πως η ζωή μου δεν πήγε στράφι και πως τόσα χρόνια στο κουρμπέτι το όνομά μου θα τρυπώσει κάπου σε κάποια μικρή γωνίτσα της ιστορίας, έστω και ως παρακολουθούμενου;

Όχι! Αυτό δεν το δέχομαι!. Πάει, τελείωσε, το αποφάσισα. Δεν είναι μια και δύο φορές που ως δημοσιογράφος έχω συνομιλήσει με πολιτικούς και στρατιωτικούς και κάθε κλάδου και κάθε κατηγορίας ανθρώπους. Θα πάω στον Κυριάκο -από βουλευτή τον γνωρίζω-  και θα του ζητήσω να μεσολαβήσει να με εντάξουν στο πρόγραμμα του Predator!  Τι στο καλό, δεν θα μου κάνει τη χάρη; Σάματις δουλειά του ζητάω που είναι δύσκολο την σήμερον ημέρα να μου βρει;  Ή μήγαρις του ζητάω διορισμό στο δημόσιο, όπου πια ποιος καταδέχεται να βάλει μέσον; Ορίστε; Δεν έχει τρόπο ο πρωθυπουργός να με βάλει στο πρόγραμμα; Δεν το ορίζει; Τι με νοιάζει, πρωθυπουργός είναι, να βρει!.

Δεν γίνεται, πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεπλύνω την ντροπή… Εδώ, βρε, ένας που όλοι τον θεωρούσαν  ασήμαντο,  έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο και μετά θάνατον αναδεικνύεται πως ήταν πολυεκατομμυριούχος!  Και να νέες λίστες τύπου Λαγκάρντ, με πλούσιους που δηλώνουν φτωχοί,  να πρωτοσέλιδα, να φωτογραφικά ενσταντανέ, να φήμη, να δόξα, να μεγαλεία δίπλα σε δίμετρες  γοητευτικές υπάρξεις, να φιγούρα έξω από ανακριτικά γραφεία, να αποθέωση… Και από κοντά και οι κατεγγέλλοντες…

Και γω;  Τόσο ασήμαντος είμαι πια; Θα πεις, τώρα, καλά κι αν σε βάλουν σε κάποια λίστα τι θα αλλάξει; Ούτε πλούσιος είσαι, ούτε βίλες έχεις, ούτε κανείς σε παρακολουθεί.  Ζήτημα είναι εάν έχεις και τηλέφωνο, όταν δεν το κόβουν!  Ε, και;  Σάματις και όλοι αυτοί που μπήκαν σε λίστες  ήταν όπως τους παρουσίαζαν, πλούσιοι, με επιχειρήσεις στο εξωτερικό ή τους παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα πραγματικά;  Τζερτζελές  να γίνεται!  Εκλογές πλησιάζουν,  κάποιοι ψηφίζουν από μακριά και κάποιοι -οι περισσότεροι-  όχι. Ο Ερντογάν  ασχημονεί και  απειλεί. Οι έρευνες ωσάν ερινύες έρχονται καθυστερημένα.  Και η ακρίβεια εν γένει βαράει κόκκινο…  Γι όλα αυτά και άλλα πολλά,  ούτε ντοκουμέντα υπάρχουν ούτε και καταδέχονται να ασχοληθούν μαζί τους. Τζίζ…

Τους ενοχλεί που κείνες οι ρημάδες οι δημοσκοπήσεις βλέπεις δεν λένε να φέρουν τα …πάνω, κάτω!