Επίθεση της «NY Post» στον ομογενή Μιχάλη Γιάνναρη- Απάντηση: Σε ευχαριστώ ‘New York Post’

Νέα Υόρκη.- Νέα επίθεση εναντίον του ομογενή αναπληρωτή επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλη Γιάνναρη (Michael Gianaris), εξαπέλυσε, μέσω κεντρικής αρθρογραφίας, η συντηρητική εφημερίδα «New York Post».

Ειδικότερα, με βάση την ισχνή πλειοψηφία που αναμένεται να εξασφαλίσουν οι Ρεπουμπλικανοί στην Ομοσπονδιακή Βουλή, την ώρα που η καταμέτρηση σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η «New York Post» τονίζει πως, όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, οι Δημοκρατικοί έχασαν την ευκαιρία να διατηρήσουν τη Βουλή εξαιτίας των εδρών που αναπάντεχα απώλεσαν στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας πως ίσως να τις είχαν διατηρήσει εάν δεν «ξεπερνούσε τα όρια» ο κ. Γιάνναρης, ως επικεφαλής της διαδικασίας επαναχάραξης των περιφερειών.

«Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επιρρίψουν ευθύνες στην κυβερνήτη Κάθι Χόκουλ, τόσο επειδή οδήγησε την υποψηφιότητα χαμηλά, αλλά και επειδή χαμογέλασε στην κίνηση του Γιάνναρη και ενίσχυσε τη νομική προσφυγή των Ρεπουμπλικανών, με εκείνη τη δήλωσή της στους ‘New York Times’ ότι προσυπέγραψε σε νόμο το σχέδιο του Γιάνναρη επειδή είναι ένας ‘αφοσιωμένος Δημοκρατικός του Μπάιντεν’ που ήθελε να βοηθήσει το κόμμα του να κερδίσει θέσεις», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική επαναχάραξη των εκλογικών περιφερειών θεωρήθηκε ότι θα απειλούσε τουλάχιστον τέσσερις εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές στη Νέα Υόρκη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την -επίσης ομογενή- Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), η οποία εκλέγεται στην 11η Περιφέρεια. Βάσει της πρώτης επαναχάραξης, στην οποία ηγήθηκε ο κ. Γιάνναρης, θα εντασσόταν στον χάρτη η προοδευτική συνοικία του Παρκ Σλόουπ, η οποία θα αποδυνάμωνε το Στάτεν Αϊλαντ και ενδεχομένως να οδηγούσε σε διαφορετικό αποτέλεσμα.  Μάλιστα, όπως αναφέρει και η ανάλυση της ιστοσελίδας «The City», εάν οι αρχικοί χάρτες της Πολιτειακής Γερουσίας -οι οποίοι απορρίφθηκαν σε τρεις δικαστικές βαθμίδες- είχαν εν τέλει ισχύσει, τότε η κ. Μαλλιωτάκη πιθανότατα θα έχανε την έδρα από τον αντίπαλό της, Μαξ Ρόουζ (Max Rose), επί του οποίου πλειοψήφησε με χαρακτηριστική άνεση στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στη μορφή της 11ης Περιφέρειας που προέκυψε από τον δικαστικό εμπειρογνώμονα.

«Η ποιότητα των εχθρών μου»

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος έχει έρθει κατά καιρούς σε αντιπαράθεση με την συντηρητική εφημερίδα, δεν παρέλειψε να απαντήσει στο δημοσίευμα, το οποίο και παρέθεσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Εάν ήμουν ένας Δημοκρατικός που αναζητούσε συμβουλή, θα πήγαινα σίγουρα να ακούσω τη μοναδική εφημερίδα στη Γη που επενδύει επιζητώντας την αποτυχία του κόμματος. Λένε ότι μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο από την ποιότητα των εχθρών του. Σε ευχαριστώ ‘New York Post’», ήταν η αιχμηρή ανάρτηση του κ. Γιάνναρη.

 

Πηγή: ekirikas.com