Πολωνία: Δύο νεκροί από πυραύλους στα σύνορα με την Ουκρανία

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δύο πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodów, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία. Τη σύγκλιση της Επιτροπής για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας αποφάσισε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Δύο αδέσποτες ρουκέτες έπεσαν την Τρίτη (15/11) στο χωριό Przewodów της επαρχίας Λούμπλιν στην Πολωνία, στα σύνορά της με την Ουκρανία, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Radio ZET, το οποίο επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ρουκέτες φέρεται να χτύπησαν ξηραντήρες σιτηρών, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Πολωνού κυβερνητικού εκπροσώπου, Πιοτρ Μούλερ ο πρωθυπουργός συγκάλεσε την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν η έκτακτη αυτή σύγκληση αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, η εισαγγελία και ο στρατός και ερευνούν το συμβάν.

Ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ, που μίλησε στο Associated Press, ανέφερε πως οι πύραυλοι προήλθαν από την Ρωσία, κατά το μπαράζ πυραυλικών χτυπημάτων που έπληξε νωρίτερα την Ουκρανία. Ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την Πολωνική πλευρά.

Ο Λετονός υπουργός Άμυνας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Πολωνικό λαό με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας το γεγονός πως η Πολωνία αποτελεί μέλος του NATO.

“Τα συλλυπητήρια μου στους Πολωνούς αδερφούς μας. Το εγκληματικό ρωσικό καθεστώς εκτόξευσε πυραύλους που στοχεύουν όχι μόνο Ουκρανούς αμάχους αλλά προσγειώθηκαν και στο έδαφος του ΝΑΤΟ στην Πολωνία. Η Λετονία στέκεται στο πλευρό των Πολωνών φίλων της και καταδικάζει αυτό το έγκλημα.” έγραψε στην ανάρτησή του.

 

 

News247.gr