Μπάιντεν (dpa): Ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ίσως ήταν από ουκρανική συστοιχία S-300

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση της προέλευσης των πυραύλων που έπληξαν τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Τα σενάρια και οι πρώτες ενδείξεις.

Ολοένα και πληθαίνουν τα σενάρια για την προέλευση των αδέσποτων πυραύλων που έπεσαν την Τρίτη στο χωριό Przewodów της επαρχίας Λούμπλιν στην Πολωνία, κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, καθώς δεν υπάρχει αδιάσειστη ακόμα απόδειξη για το ποιος τους εκτόξευσε.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφέρουν πως με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους, ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε χθες Τρίτη σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου, ανέφερε μέσω Twitter ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ,ο  αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα σήμερα πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε στο χωριό Σεβόντοφ της νοτιοανατολικής Πολωνίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι χθες ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Την ίδια εκτίμηση για την προέλευση του πυραύλου μετέδωσε νωρίτερα ρεπόρτερ του πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενος αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Πηγή: ΑΠΕ/.news247.gr