Εκδήλωση για τον ελληνικό Τουρισμό στην Νέα Υόρκη

Απο αριστερά ο κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης, διευθυντής του PROTOUR, ο κ. Νίκος Θωμόπουλος, επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Αθανασάς, διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, ο κ. Γιώργος Γιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, ο κ. Χάρις Ντιγριντάκης Διευθύνων Σύμβουλος της Tourism Media & Events, ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών & Οργάνωσης και η κα Μαρία Βαξεβανίδου επικεφαλής του Γραφείου Διπλωματίας Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Γιάννα Κατσαγεώργη

Σημαντικό διήμερο συναντήσεων για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της γαστρονομίας στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο γνωστό ελληνικό εστιατόριο «Κελάρι» στο Μανχάταν. Με τίτλο «Luxury Tourism & Gastronomy Workshop», η ελληνική εταιρεία Tourism Media & Events, σε συνεργασία με την Kohas Agency και υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στη Νέα Υόρκη και του Ελληνικού Γραφείου Τουρισμού, διοργάνωσαν μια εκδήλωση προβάλλοντας τους ελληνικούς προορισμούς και τις ελληνικές επιχειρήσεις με άμεσες επαφές και Β2Β συναντήσεις, με Αμερικανούς εκπροσώπους του τουρισμού, με influencers, με gate keepers και με δημοσιογράφους με σκοπό να δημιουργήσουν το καλύτερο επιχειρηματικό αποτέλεσμα.

Οπως ανέφερε ο Προϊστάμενος Βορείου Αμερικής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κωνσταντίνος Χαροκόπος: «Η εταιρεία Τourism Μedia & Events, διοργάνωσε μία επιχειρηματική αποστολή με θέμα τον γαστρονομικό τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να φέρει τις ενδιαφερόμενες αμερικανικές εταιρείες σε επαφή με τις ελληνικές εταιρείες, με τους ξενοδόχους και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ολοι υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις και συμβάλουμε στην προώθησή τους».

Σημαντική επίσης ήταν και η συμβολή του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Νέας Υόρκης, που υποστηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Η επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Νέας Υόρκης κα Μαρία Βαξεβανίδου τόνισε, πως οι δικές τους κινήσεις συμβάλουν πάντα επικοινωνιακά σε τέτοιες δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν να προβάλουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο της Ελλάδος, που αφορά στην παραγωγή νέων προϊόντων, στην προώθηση του τουρισμού και φυσικά της γαστρονομίας, μέσω των γνωριμιών και των σχέσεων που αναπτύσσει με τους δημοσιογράφους, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή προώθηση της Ελλάδας.

Με στοιχεία από ekirikas.com