Θεσσαλονίκη – Πολυτεχνείο: Μολότοφ και δακρυγόνα μετά τη λήξη της πορείας, επεισόδια και στην Πάτρα

Εκτεταμένα επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Σε δεκαπέντε προσαγωγές προχώρησαν οι Αρχές.

Εκτεταμένα επεισόδια με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα σημειώνονται έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη, όταν ο κύριος όγκος των πορείων που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έφτασε στο αρχικό τους σημείο και ουσιαστικά στο τέλος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το GRTimes, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που είχαν παρεισφρήσει μέσα στην πορεία, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περίμεναν παραταγμένες το τέλος της πορείας και οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν και να τους απομακρύνουν.

Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία ήταν μεγάλη, με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, περίπου 13.000-14.000 συμμετείχαν στην πορεία.

Νεότερη ενημέρωση κάνει λόγο για δεκαπέντε προσαγωγές ατόμων από τις αστυνομικές αρχές, μετά τις ρίψεις μολότοφ το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το thesstoday, οι επτά προσαγωγές έγιναν στην οδό Εθνικής Αμύνης λίγο πριν την έναρξη της πορείας.

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη THESSTODAY.GR

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ έκανε μια ομάδα έξι περίπου ατόμων προς τις αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Από τις ρίψεις μολότοφ, πήρε φωτιά μια υπηρεσιακή μηχανή στην οδό Αγίου Δημητρίου. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη

Ρίψεις μολότοφ πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη THESSTODAY.GR

Παράλληλα, βόμβες μολότοφ πετούσαν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ειδικότερα, στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

News247.gr

Επεισόδια και στην Πάτρα

Ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Μεγάλης έκτασης ένταση και εκτεταμένα επεισόδια στην Πάτρα το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μεγάλης έκτασης ένταση και εκτεταμένα επεισόδια στην Πάτρα το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. bestpatra.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ειδικότερα, η ομάδα των συγκεκριμένων ατόμων που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, ξεκίνησαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ όταν έφθασαν στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ερμού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, έκαναν χρήση χημικών, ενώ η ομάδα των ατόμων που εκτόξευσε τις βόμβες μολότοφ, κινήθηκε προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα, για την επέτειο των 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε έξω από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε πορεία προς το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στη οδό Κορίνθου και στην συνέχεια έγινε πορεία προς το ίδιο σημείο, δηλαδή το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Huffpos.gr