Συνέντευξη του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας

Η ε/φ Τέλεγκραφ δημοσιεύει συνέντευξη του προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρι με τίτλο «Ήρθε η ώρα να κυβερνήσει η δεξιά στην Χειμάρρα» στον δημοσιογράφο Agron Mema. Εισαγωγικά αναφέρεται ότι ο Μπελέρι είναι ένας εκ των υποψηφίων για τον δήμο Χειμάρρας στις εκλογές της επόμενης χρονιά και σημειώνεται ότι στη συνέντευξη διευκρινίζει τις πολιτικές του προθέσεις και κάνει λόγο και για την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής στην αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Ερωτώμενος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλώνει την πρόθεσή του να οργανώσει δημόσιες συζητήσεις με τους πολίτες όχι μόνο για την επίλυση του περιουσιακού ζητήματος αλλά και για τα προβλήματα διαφθοράς που έχουν κυριεύσει τόσο την τοπική όσο και την κεντρική κυβέρνηση. «Το θέμα των ακινήτων είναι πολύ λεπτό και δεν λύνεται εύκολα, αλλά υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εγκρίνονται από τον δήμο όλες οι οικοδομικές άδειες κάτω των 250 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και οι άδειες ανακαίνισης και οι άδειες εκμετάλλευσης αγροτεμαχίων. Οι ληστείες των πολιτών που έγιναν μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να γίνουν με την δική μας διακυβέρνηση και θέλω να τονίσω ότι ακόμα και ως προς τις οικοδομικές άδειες που δίνει το ΚΚRRΤ, πολλές από αυτές τις δίνει ο δήμος. Δεν θα φέρουμε νέο καπιταλισμό, αλλά είμαστε υπέρ των επενδύσεων για την ανάπτυξη της ακτής. Στόχος μας είναι ο δήμος Χειμάρρας να γίνει καταφύγιο των κατοίκων του, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχει στήριξης ούτε από την τοπική ούτε από την κεντρική εξουσία. Οι πολίτες είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες και έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν οι ίδιοι το ακίνητο ή να αναπτύξουν μόνοι τους τουρισμό, χωρίς την κηδεμονία του κράτους ή της κυβέρνησης με τον νόμο του 2020 περί στρατηγικών επενδυτών, που αποτελεί όχι μόνο εμπόδιο αλλά και ανοιχτή ληστεία περιουσίας. Αυτό θα τελειώσει.»

Σε ερώτηση σχετικά με τον αν πληροί τις προϋποθέσεις ως προς το «πιστοποιητικό καθαρότητας» που απαιτείται, λόγω ποινής που του είχε επιβληθεί το 2003, όταν ήταν γραμματέας στο εκλογικό κέντρο του χωριού Pilur, σημειώνει ότι έχει ερευνηθεί από τις αλβανικές αρχές και αναφέρει «Στις 6 Δεκεμβρίου 2021, η υπόθεση έκλεισε οριστικά. Η Αντιτρομοκρατική Διεύθυνση αφού διενήργησε όλες τις έρευνες, το αναφέρει ξεκάθαρα στην απόφασή της ότι ο εμπλεκόμενος στην έρευνα, δηλαδή εγώ, δεν έχω καμία σχέση με την ποινική υπόθεση. Για αυτούς τους λόγους που ανέφερα, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο θέμα της υποψηφιότητάς μου».

Τέλος, δηλώνει ότι έχει την στήριξη της Ομόνοιας και των συλλόγων των μεταναστών στην Ελλάδα ενώ σημειώνει ότι η Χειμάρρα θα είναι μια ελεύθερη ζώνη εντός της αντιπολίτευσης, καθώς το ΔΚ δεν συμπεριέλαβε τρεις δήμους στη διαδικασία των προκριματικών εκλογών, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Βαγγέλη Ντούλε.