Έχασε και από την Ουγγαρία (2-1) η Ελλάδα

Η Ελλάδα πήγε να… κλέψει την «φιλική ισοπαλία» με το γκολ του Μπακασέτα, αλλά τελικά πήρε ότι (δεν) της άξιζε. Με το γκολ στο 93′ η Ουγγαρία νίκησε με 2-1, μια εθνική ομάδα που προβλημάτισε και πάλι με την… άχρωμη και χωρίς ουσία εμφάνισή της!

Για 2ο διαδοχικό φιλικό παιχνίδι η Εθνική μας ομάδα προβλημάτισε αισθητά. Αυτή τη φορά μετά το 2-2 με τη Μάλτα έχασε με σκορ 2-1 από την Ουγγαρία εκτός έδρας, παρότι είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Ο Πογιέτ επέλεξε για έναν ακόμα αγώνα να μην βάλει τόσα νέα πρόσωπα, με εξαίρεση ίσως τον Παπανικολάου αλλά και τον Ρέτσο που ξεκίνησε βασικός.

Το ματς άρχισε χωρίς να έχει ουσιαστικές φάσεις στο πρώτο διάστημά του είτε στα καρέ της Εθνική μας είτε σε αυτά της Ουγγαρίας. Ένα σουτ του Μπουχαλάκη στο 8′ ήταν τρομερά άστοχο και στο 15′ η Ουγγαρία έκανε το 1-0 με πολύ καλή επίθεση.

Ο Στάιλς έφτιαξε αρχικά την επίθεση με τακουνάκι από τα άκρα για να γυρίσει μετά στον Σάλαι που σκόραρε με σουτ. Στο 20ό λεπτό ο Μπακασέτας είχε ένα σουτ ψηλά έξω. Η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει τον έλεγχο του κέντρου και στο 28′ ο Τζούτζακ έκανε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 39′ μετά από σέντρα Τζούτζακ ο Πασχαλάκης έβγαλε δύσκολα το γύρισμα του Σάλαι. Στο 40′ ο Α. Σάλαι είχε μία κεφαλιά από κόρνερ που πήγε στα χέρια του Πασχαλάκη.

Η Ελλάδα προσπάθησε να μπει πιο καλά στο β’ μέρος και είχε δύο φάσεις όπου απείλησε με τον Μασούρα. Κυρίως στο 49′ όπου ένα σουτ από τον Μασούρα έφυγε λίγο έξω. Στο 53′ ο Τζούτζακ βγήκε με αλλαγή με κλάματα και κατασυγκινημένος. Αποθεώθηκε από όλον τον κόσμο στο γήπεδο. Στο 60′ ο Στάιλς είχε ένα δυνατό σουτ πολύ ψηλά έξω.

Οι Ούγγροι στη συνέχεια του 2ου μέρους ξαναπήραν τα… ηνία μεσοεπιθετικά. Στο 74′ ο Άνταμ απείλησε με σουτ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Στο 81′ όμως ο συνήθης ύποπτος στο σκοράρισμα, Τάσος Μπακασέτας, σκόραρε για το 1-1. Το έκανε με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Στάιλς στην περιοχή των Ούγγρων. Στο 91′ ο Φούντας είχε μία προσπάθεια που μπλόκαρε ο Ζάπανος.

Στο 93′ η Ουγγαρία πήρε ένα φάουλ κοντά στην περιοχή της Ελλάδας. Φάουλ που έκανε ο Παπανικολάου και με τον Κάλμαρ να εκτελεί, η μπάλα ίσως και να βρήκε στο τείχος και έγινε έτσι το 2-1 για τους Ούγγρους. Δικαίως σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόσωπο των 2 ομάδων. Γενικά η Ουγγαρία είχε πιο καλή εικόνα στο γήπεδο από την Εθνική μας, που παρουσιάστηκε αρκετά προβληματική ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, την ανάπτυξή της και στις φάσεις που δεν έβγαλε. Έχασε δε για σημαντικό διάστημα και τον έλεγχο του κέντρου. Όσο δε για δοκιμές δεν θα μπορούσαμε να τονίσουμε πως έγιναν τόσες πολλές – σε επίπεδο νέο προσώπων κυρίως – από τον κόουτς Πογιέτ.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντιμπούζ (92′ Ζάπανος), Α. Σαλάι, Φιόλα, Όρμπαν, Τζούτζακ (53′ Άνταμ), Α. Νάγκι, Σομποσλάι (92′ Καλμάρ), Κερκέζ (53′ Σ. Νάγκι), Στάιλς, Ρ. Σαλάι (71′ Ντάρνται) και Μπότκα (71′ Λανγκ).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Γιαννούλης (68′ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (86′ Παπανικολάου), Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (68′ Χατζηγιοβάνης), Μάνταλος, Μασούρας (86′ Δουβίκας) και Ιωαννίδης (61′ Φούντας).