Ελληνοπούλα της Πέρθης κέρδισε σε μαθητικό διαγωνισμό και έγινε πρέσβειρα των ANZACS

Ανακοινώθηκαν αυτή την βδομάδα τα ονόματα των 10 παιδιών από 10 διαφορετικά σχολεία της πολιτείας που διάλεξε ο Πρωθυπουργός της ΔΑ Mark McGowan για να απαρτίσουν την ομάδα των πρεσβευτών των ΑΝΖΑΚΣ στην περιοδεία του 2023.

Κάθε χρόνο γίνεται ένας διαγωνισμούς με την συμμετοχή όλων των παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου της πολιτείας που καλούνται να απαντήσουν μια βασική ερώτηση που έχει για θέμα τους αγώνες των Αυστραλών στρατιωτών και των συμμάχων του ΑΝΖΑΚ.

Η φετινή ερώτηση «Πώς οι προσπάθειες στο εσωτερικό μέτωπο θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξίσου σημαντικές με τις μάχες που γίνονται στο εξωτερικό;”.

Λοιπόν και μια μεγάλη τιμή για την ομογένεια: Ένα από τα παιδιά της ομάδας των πρεσβευτών θα είναι η μαθήτρια του Ελληνορθόδοξου σχολείου του Αγίου Ανδρέα Γεωργία Κίκιρου, εγγονή του μακαρίτη Σταύρου Κίκιρου γνωστού κοινοτικού παράγοντα και Υποστηρικτή του σχολείου.

Η περιοδεία θα αρχίσει στις 16 Απριλίου 2023 και θα διαρκέσει 10 μέρες με επισκέψεις στο Σίδνεϊ και Νέα Ζηλανδία.

Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Παγκοσμίου Φαγητού

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φαγητού έγινε στους όμορφους κήπους του Κυβερνείου της Πέρθης.

Οικοδεσπότης ήταν ο Κυβερνήτης της ΔΑ Chris Dawson και στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν με τα περίπτερα τους 23 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φαγητού έγινε στους όμορφους κήπους του Κυβερνείου της Πέρθης

Με περίπτερα που πρόσφεραν γεύσεις από τα παραδοσιακά φαγητά τους.

Το φεστιβάλ αυτό άρχισε πριν 12 χρόνια και η Ελλάδα συμμετέχει με Πρωτοβουλία του Ελληνικού Προξενείου τα τελευταία 7 χρόνια.
Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φαγητού έγινε στους όμορφους κήπους του Κυβερνείου της Πέρθης.

Ασφαλώς με διακοπή 2 χρόνων λόγω της πανδημίας.

Την ευθύνη της παρουσίας των Ελληνικών φαγητών ανέλαβε φέτος Κυπριακή Κοινότητα ΔΑ με την παραδοσιακή της σούβλα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Και την παρουσίαση παραδοσιακών χωρών το νεανικό συγκρότημα της Ποντιακής Αδελφότητας ΔΑ.

Η Πρόξενος της Ελλάδας στην Πέρθη κα Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη 15 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του νέου κυβερνήτη ΔΑ το Κυβερνείο και μετά την καθιερωμένη περιήγηση είχε μια εγκάρδια συζήτηση με το νέο κυβερνήτη Chris Dawson.

Άλλα νέα της ομογένειας

-Το Φεστιβάλ κινηματογράφου στην Πέρθη είχε φέτος μεγάλη επιτυχία.

Η πρεμιέρα έγινε την περασμένη Κυριακή σε μια κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Innaloo με την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη». Όλα τα εισιτήρια είχαν προ πωληθεί.

Η αυλαία θα πέσει την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο με την ταινία «Ευτυχία». Σημειώνουμε ότι όλα τα εισιτήρια έχουν πουληθεί.

-Έκλεισε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο κύκλος των Δημητρίων με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα παλαίμαχων και όχι μόνο στο Σχολείο του Αγίου Ανδρέα.

Μετά τον αγώνα, ψησταριά με νηστήσιμα, παιχνίδια και πολλά άλλα.

Διοργανωτικός φορέας είναι η Παμμακεδονική Ένωση ΔΑ.

-Εκδρομή-προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο παραθαλάσσιο Bunbury όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου για τη γιορτή του Αγίου.

Ευχάριστα νέα από τον αθλητικό χώρο

Στο προσκήνιο ασφαλώς το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Ελληνική Λέσχη γιόρτασε την έναρξη με Ελληνική Ταβέρνα θαλασσινών και ζωντανή προβολή του αγώνα Αγγλίας – Ιράν.

-Το ερχόμενο Σάββατο, 26 Νοεμβρίου σειρά έχει ο αθλητικός Σύλλογος της Αθηνάς με ελληνική κουζίνα και προβολή ζωντανή προβολή του αγώνα Αυστραλίας – Τυνησίας.
Πηγή: sbs.com