Ο ΓΓΑΕ στο ομογενειακό Ιπποκράτειο Ίδρυμα έρευνας για τον καρκίνο

Στην φιλανθρωπική εκδήλωση συγκέντρωσης εσόδων για το  “Hippocratic Cancer Research Foundation (HCRF)- Ιπποκράτειο Ίδρυμα έρευνας για τον καρκίνο”, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center of Northwestern University, Chicago.

Το 50% του κόστους του χρηματοδοτείται από χορηγούς και κυρίως από τους ομογενείς , οι περισσότεροι από την πολιτεία του Illinois, με πρωτοβουλία της  μεγάλης χορηγού κας Ελένης Μπούση.  Το κέντρο διευθύνεται από τον Έλληνα Ογκολόγο Dr. Platanias.

Το κέντρο έχει τεράστια συνεισφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση πολλών μορφών καρκίνου, ενώ έχει παράγει πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας καθώς και πολλά νέα φαρμακευτικά σκευάσματα τα τελευταία χρόνια. Κάθε χρόνο παρέχει νοσηλεία σε 16.000 καρκινοπαθείς.

Όπως σημειώνει στη σχετική του ανάρτηση στο Facebook o κ. Χρυσουλάκης, «είναι συγκινητική η συνεισφορά των ομογενών μας, με κάνουν να αισθάνομαι τόσο υπερήφανος για την ανθρωπιστική τους προσφορά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις φωτογραφίες ο ΓΓ Ιωάννης Χρυσουλάκης μαζί με κάποιους από τους ομογενείς χορηγούς.

Πηγή:FB