Υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής εξελέγησαν σε δημοτικά συμβούλια της Νότιας Αυστραλίας

Adelaide Source: Flickr / Les Haines flickr

 

Τουλάχιστο επτά είναι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελληνικής καταγωγής, σε δημοτικά συμβούλια της Νότιας Αυστραλίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής.

Η κα Mary Couros του εργατικού κόμματος εξελέγη σύμβουλος στην Βόρια εκλογική περιφέρεια στον Δήμο της Αδελαΐδας.

Ο κ. Peter Ppiros του Εργατικού κόμματος, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια Findon, Δήμος του Charles Sturt. Μεταξύ άλλων είπε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με ψήφισαν ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο βοήθησαν να εκλεγώ ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος της περιφέρειας. Αδημονώ να εκπροσωπήσω την κοινότητα όσο καλύτερα μπορώ και δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω σε συνεχή επαφή μαζί σας καθόλη τη διάρκεια της τετραετούς μου θητείας». Ο κ. Ππύρος είναι γενικός γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας και εκδότης ομογενειακής εφημερίδας.

Advertisement

Η κα Marion Themeliotis του Φιλελεύθερου Κόμματος εξελέγη στον Δήμο του Onkaparinga, εκλογική περιφέρεια Thalassa.  

Ο κ. Peter Rantoulis, Ανεξάρτητος, επανεξελέγη στον Δήμο του Playford, εκλογικό διαμέρισμα 1.  

Ο κ. Stephen Finos- Ανεξάρτητος, ο οποίος είναι και γραμματέας του Συλλόγου Κατελλοριζίων, εξελέγη στον Δήμο του Unley. Σε ανάρτησή του στο Facebook, εξέφρασε την ανυπομονησία του να συνεργαστεί με το νέο συμβούλιο και να εκπροσωπήσει τους κατοίκους του Unley.  

Η κα Elisabeth Papanikolaou- Ανεξάρτητη- Επανεξελέγη στον Δημο του West Torrens, στο εκλογικό διαμέρισμα του Keswick και η κα Zoi Papafilopoulos, του Εργατικού Κόμματος, εξελέγη στον Δήμο του West Torrens-, εκλογική περιφέρεια του Thebarton. “
sbs.com