Ελβετία – Καμερούν 1-0

Η Ελβετία παρότι δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της επικράτησε 1-0 του Καμερούν με τον Εμπολό να σκοράρει κόντρα στην γενέτειρά του Καμερούν!

Με νίκη μπήκε στο Μουντιάλ του Κατάρ η Ελβετία. Ο Σακίρι και η παρέα του μπορεί να μην ενθουσίασαν, ωστόσο με γκολ του Εμπολό στο 48′ κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 του Καμερούν.

Τα xgoals στο Ελβετία - Καμερούν σύμφωνα με την Opta
Τα xgoals στο Ελβετία – Καμερούν σύμφωνα με την Opta

Οι Ελβετοί στο επόμενο παιχνίδι τους θα παίξουν απέναντι στη Βραζιλία (28/11, 18.00) και την τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία (02/12, 21.00). Το Καμερούν από την άλλη στη δεύτερη αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Σερβία (28/11, 12:00), ενώ κλείνει τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων απέναντι στη Βραζιλία (02/12, 21.00).

Το ματς: Οι Ελβετοί θέλησαν να μπουν πιο επιθετικά στο ματς, με το Καμερούν να τους δίνει μέτρα στο γήπεδο. Ήταν φανερό ότι η ομάδα της Αφρικής έψαχνε να βρει τρόπο να χτυπήσει στην αντεπίθεση και στο 10′ είχε την πρώτη μεγάλη της φάση.

Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ο Εμπεουμό μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το σουτ με τον Ζόμερ να τον νικά, στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Εκαμπί ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο αγώνας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Οι Ελβετοί ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, ενώ την ίδια ώρα το Καμερούν όποτε έβρισκε χώρους δημιουργούσε καλές στιγμές.

Τόσο ο Ονγκλά, όσο και ο Εκαμπί είχαν καλές στιγμές στη συνέχεια, αλλά ο Ζόμερ στην πρώτη περίπτωση και ο Βίντμερ στη δεύτερη τους στέρησαν το γκολ. Στην αντίπερα όχθη σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Ελβετία είχε να αντιπαρατάξει δύο κεφαλιές των Ελβέντι και Ακάνζι από στατικές φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα με τους Ελβετούς να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη τους φάση. Στο 48′ ο Σακίρι γύρισε την μπάλα από τα δεξιά με τον Εμπολό αμαρκάριστος μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε διότι κατάγεται από το Καμερούν.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού η Ελβετία είχε τον απόλυτο έλεγχο και είχα ακόμα μερικές στιγμές για να φτάσει σε ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο ο Ονανά κατάφερε να κρατήσει το σκορ στο 1-0.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης Ελβετία - Καμερούν σύμφωνα με την Opta
Τα στατιστικά της αναμέτρησης Ελβετία – Καμερούν σύμφωνα με την Opta

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (72′ Οκαφόρ), Σο (72′ Φρέι), Βάργκας (81′ Ρίντερ), Εμπολό (72′ Σεφέροβιτς)

Καμερούν: Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68′ Οντούα), Εκαμπί (74′ Ενκουντού), Εμπεουμό (82′ Ενγκμαλέου), Τσουπό-Μοτίνγκ (74′ Αμπουμπακάρ)

Πηγή: sport24.gr