Βραζιλία – Σερβία 2-0

Με δύο γκολ του Ριτσάρλισον (το δεύτερο ασύλληπτης ομορφιάς), η πολύ σοβαρή και ουσιαστική Βραζιλία λύγισε το… ταμπούρι της Σερβίας (2-0) και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους της ότι σε αυτό το Μουντιάλ δεν αστειεύεται – Η Σελεσάο είχε και δύο δοκάρια.

Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Τα στατιστικά του αγώνα

Βραζιλία και Ρισάρλισον ήταν φανταστικοί στο δεύτερο μέρος, ο φορ της Τότεναμ πέτυχε ένα απίθανο γκολ στο 73′ και μαζί με το πρώτο του τέρμα στο 62′ χάρισε το τρίποντο στη σελεσάο κόντρα στους Σέρβους του Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Η Βραζιλία κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Ο Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς προσπαθεί να σταματήσει τις τελικές προσπάθειες των Βραζιλιάνων, οι οποίοι απειλούν κατά ριπάς.

Η Βραζιλία ξεκίνησε έτσι με το… δεξί το Μουντιάλ 2022 και έδειξε ικανή να διεκδικήσει το τρόπαιο, την ώρα που η Σερβία απογοήτευσε με την εικόνα της επιθετικά και περιμένει να ανέβει ο Βλάχοβιτς για να “παλέψει” για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Για όσους τυχόν αμφέβαλλαν, η Βραζιλία έχει πάει στο Κατάρ για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το έκτο αστέρι στην φανέλα της. Παρ’ ότι ζορίστηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη φουλ αμυντική Σερβία, η Σελεσάο επέβαλε την ανωτερότητά της και, με δύο γκολ του καταπληκτικού Ριτσάρλισον, έφτασε δικαίως και άνετα στη πρώτη της νίκη (2-0), στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου.

Ο Νεϊμάρ είχε πλήρη ελευθερία για να κινείται μέσα και, κυρίως, έξω από την περιοχή, με τη Βραζιλία να «φορτώνει» τα άκρα με Ραφίνια (δεξιά) και Βινίσιους Ζούνιορ (αριστερά), στην (ανεπιτυχή στο πρώτο ημίχρονο) προσπάθειά της να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα των Σέρβων.

Ο «Νέι» απείλησε πραγματικά για πρώτη φορά με απευθείας εκτέλεση… κόρνερ, με τον σταθερό Βάνια Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, τον μικρό αδελφό του Σεργκέι, να διώχνει με σιγουριά την μπάλα σε νέο κόρνερ.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ ήταν ο πιο δραστήριος, με τη Σελεσάο να ρίχνει το βάρος στην αριστερή πλευρά, αλλά να υποχρεούται να δοκιμάζει και από μακριά αφού δεν έβρισκε διαδρόμους, με τον Νεϊμάρ να σουτάρει πάνω σε αμυντικό και τον Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ένα σουτ του Κασεμίρο.

Η Σερβία, η οποία επέστρεφε πολύ γρήγορα στην άμυνά της, αιφνιδιάστηκε μόνο σε μια κάθετη πάσα του Καζεμίρο για τον Βινίσιους, με τον τερματοφύλακα να βγαίνει γρήγορα και να αποτρέπει, επί της ουσίας, το γκολ του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Βραζιλία είχε την κατοχή της μπάλας (59%) και τις ευκαιρίες, έστω και αν αυτές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικές, όπως ένα αδύναμο σουτ του Ραφίνια στα χέρια του τερματοφύλακα και ένα σουτ χωρίς αποτέλεσμα του Βινίσιους από δύσκολη γωνία.

Η Βραζιλία δεν έκανε αλλαγές στην ανάπαυλα, αλλά μπήκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Ανέβασε ρυθμούς, άρχισε να μπαίνει στην περιοχή με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και, σε λίγα λεπτά, δημιούργησε όσες ευκαιρίες δεν είχε σε όλο το πρώτο μέρος.

Ο Ραφίνια απέτυχε να νικήσει τον Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς σε τετ – α – τετ, ο Νεϊμάρ πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι ύστερα από παράλληλη σέντρα του Βινίσιους και ο Άλεξ Σάντρο άγγιξε μια γκολάρα με σουτ από σαράντα μέτρα, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της σερβικής εστίας.

Πηγή:sport24.gr/gazzetta.gr