Επίσκεψη αξιωματικών και πληρωμάτων ελληνικών πολεμικών πλοίων στον Πατριάρχη Θεόδωρο

Αναμνηστική φωτογραφία των αξιωματικών των Ελληνικών Πολεμικών Πλοίων από την επίσκεψη τους στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Επίσκεψη στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο πραγματοποίησαν οι κυβερνήτες, οι αξιωματικοί και τα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη», Φ/Γ «Ναυαρίνο», Α/Γ «Χίος» και του κυπριακού ΠΓΥ «Αλασία», τα οποία μετέχουν μαζί με την Αίγυπτο στη ναυτική άσκηση υπό την ονομασία «Μέδουσα», η οποία διεξάγεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Υποδεχόμενος τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ τόνισε τη σπουδαιότητα της καρποφόρου ενότητος και σύμπνοιας που διέπει τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Αναφερόμενος στον ιστορικό πλου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ανά τους αιώνες, ως και στο σύγχρονο ιεραποστολικό, ποιμαντικό και ανθρωπιστικό έργο Της, υπογράμμισε τα εξής: «Θα συνεχίσουμε να φυλάττουμε τις ιστορικές, εθνικές και πνευματικές Θερμοπύλες, τηρούντες αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη την παρακαταθήκη των αγίων Προκατόχων μας από την εποχή του Φωτιστού της Εκκλησίας μας, Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, έως σήμερα ώστε κανείς σύγχρονος Εφιάλτης, από όπου και αν προέρχεται, να μην κατορθώσει να προδώσει αυτές. Στοιχούντες σε τούτη την στερρά παράδοση των Πατέρων μας, από τη δεύτερη πατρίδα μας, την φιλτάτη Αίγυπτο, ατενίζουμε αισιόδοξα το ελπιδοφόρο μέλλον που είναι η Αφρική, όπου εργαζόμαστε ακατάπαυστα για ένα καλύτερο αύριο υπέρ των πολύπαθων παιδιών της, πλημμυρισμένο πρωτίστως από το φως του Ευαγγελίου και της Αναστάσεως του Χριστού».

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος υποδέχθηκε και ομίλησε εγκάρδια στα πληρώματα Ελληνικών Πολεμικών Πλοίων στην Αίθουσα του Θρόνου στην Αλεξάνδρεια.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Από την πλευρά τους, οι κυβερνήτες εξέφρασαν τη χαρά και την ευλογία που αισθάνονται επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επαίνεσαν την θυσιαστικώς και αθορύβως επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο, την οποία πάντοτε το Πολεμικό Ναυτικό θα τιμά και θα συνδράμει με τις δυνάμεις του.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

ekirikas.com