Τυνησία – Αυστραλία 0-1

Τον δρόμο προς τα δίχτυα της Τυνησίας βρήκε η Αυστραλία με δράστη τον Ντιούκ. Έπειτα από σέντρα του Γκούντγουιν που κόντραρε πάνω στον Ντρέγκερ, ο 31χρονος φορ νίκησε τον Μεριά και έπιασε φοβερή γυριστή κεφαλιά για το 1-0 των Καγκουρό (23΄).

Η υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Ντιουκ στο 23ο λεπτό χάρισε το μεγάλο τρίποντο στους Αυστραλούς που πλέον έχουν μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στους “16” του Μουντιάλ. Η Τυνησία με τη σειρά της προσπάθησε να απειλήσει για να πάρει κάτι από το ματς, άσκησε ασφυχτική πίεση από το 80ο λεπτό και ύστερα, όμως οι Αυστραλοί άντεξαν και πήραν τη νίκη.

Μετά από δύο σερί «άγονα» Μουντιάλ, η Αυστραλία επιτέλους νικά σε ματς τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου (1-0 την Τυνησία) και φουλάρει για την πρόκριση στα νοκ-άουτ!

Η Αυστραλία πέτυχε την τρίτη νίκη της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς επικράτησε της Τυνησίας 1-0 και μπήκε στο κόλπο για την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ 2022.

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Τα "καγκουρό" έκαναν άλμα πρόκρισης με γκολάρα του Ντιουκ
SPORT24

Χρυσός σκόρερ των “σόκερους” ήταν ο Μίτσελ Ντιουκ στο 23′. Ο Γκούντγουιν έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και η κόντρα ευνόησε τον φορ των Αυστραλών, ο οποίος με υπέροχη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Οι Τυνήσιοι δεν είχαν μπει δυνατά στο ματς, όμως μετά το γκολ της ομάδας της Ωκεανίας, ανέβασαν στροφές και πίεσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μσάκνι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν μπόρεσε από κοντά να εκτελέσει τον Ράιαν, ενώ οι Αυστραλοί άντεξαν στην ασφυχτική πίεση των Τυνήσιων μετά το 80ο λεπτό και πήραν το τρίποντο στο φινάλε.

Το ματς

Το πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις μέχρι και το τέρμα που σημείωσε ο Ντιουκ στο 23′. Οι Αυστραλοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο μετά το γκολ οι Τυνήσιοι ανέβασαν την απόδοσή τους.

Αρχικά έφτασαν κοντά στο γκολ στο 41ο λεπτό. Ο Τζεμπαλί με ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή, ο Μσακνί έκανε το γύρισμα στον Ντρέγκερ και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Σούταρ με πολύ καλή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελευταία τελική προσπάθεια έγινε στο 45+3′. Ο Τζεμπαλί έκανε το γύρισμα στον Μσακνί και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν ανιαρά με την πρώτη τελική να γίνεται στο 61ο λεπτό από ένα εντελώς άστοχο σουτ του Τζεμπαλί. Στο 72′ ο Μσάκνι απείλησε με ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Μάθιου Ράιαν τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Μετά το 80ο λεπτό οι Τυνήσιοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πίεσαν αρκετά την Αυστραλία να πετύχει κάτι στο παιχνίδι, δίχως όμως αποτέλεσμα με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Μουντιάλ 2022, Τυνησία - Αυστραλία 0-1: Τα "καγκουρό" έκαναν άλμα πρόκρισης με γκολάρα του Ντιουκ
SPORT2

Τυνησία (Τζαλέλ Καντρί, 3-4-3): Ντάμεν, Μπρον (74′ Κεσχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντρέγκερ (46′ Σασί), Σκιρί, Λαϊντουνί (67′ Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73΄Κενισί), Μσακνί

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ, 4-3-3): Ράιαν, Κάρασιτς (75′ Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Μόι, Ιρβάιν, ΜακΓκρί (64′ Χρούστιτς), Λέκι (85′ Μπάκους), Ντιουκ (64′ ΜακΛάρεν), Γκούντγουιν (85′ Μαμπίλ)-

Sport24.gr