Ισπανία – Γερμανία 1-1: Ο Φίλκρουγκ έδωσε οξυγόνο στους Γερμανούς που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης

Ισόπαλο 1-1 έληξε ένα σπουδαίο παιχνίδι στο Al Bayt Stadium ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία. Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό, με τον Φίλκρουγκ να ισοφαρίζει στο 83′. Στο παιχνίδι της πρόκρισης οι Γερμανοί, κρατούν το προβάδισμα στον όμιλο οι Ισπανοί.

Ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία για την δεύτερη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το παιχνίδι έληξε 1-1 και πλέον η Μάνσταφτ έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό, με τον Φίλκρουγκ να ισοφαρίζει στο 83′.

Η Ισπανία παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με τέσσερις πόντους, με τη Γερμανία να βρίσκεται στην τελευταία θέση με έναν πόντο, αλλά οι ελπίδες που έχει είναι αυξημένες.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά η Ισπανία ήταν εκείνη που πήρε την μπάλα στα πόδια της. Μάλιστα στο 7′ είχε και καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ. Γκάβι και Πέδρι συνδυάστηκαν πολύ ωραία εκτός περιοχής. Ο Όλμο πήρε την κατοχή, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Νόιερ να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Γερμανία 1-1: Ο Φίλκρουγκ έδωσε οξυγόνο στους Γερμανούς που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης

Η Γερμανία επιχείρησε να πρεσάρει πιο ψηλά προσπαθώντας να διασπάσει την κυκλοφορία της ομάδας του Ενρίκε. Ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν. Μάλιστα, η πρώτη τελική κατεγράφη στο 25′, με το σουτ του Γκνάμπρι να περνάει άουτ. Το πρώτο μέρος συνέχιζε χωρίς ευκαιρίες.

Στο 40ο λεπτό ο Κίμιχ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ρίντιγκερ έκανε την κίνηση νωρίτερα, πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Μάλιστα, το ημιαυτόματο οφσάιντ ακύρωσε το γκολ.

Η Γερμανία στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πίεζε ξανά ψηλά και στο 56ο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Κίμιχ, έπειτα από κλέψιμό του. Οι Ισπανοί έχτιζαν από πίσω και έβρισκαν κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Έτσι, στο 62ο λεπτό μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Όλμο τροφοδότησε τον Άλμπα από τα αριστερά, εκείνος έψαξε τον Μοράτα που έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι. Ο Μοράτα τσίμπησε την μπάλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ισπανία εξακολουθούσε να βρίσκει κενούς χώρους και είχε στο 65′ καλή στιγμή με τον Ασένσιο. Ο Φλικ προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα στην επίθεση. Στο 73′ ο Μουσιάλα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σιμόν, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Οι αλλαγές της Γερμανίας απέδωσαν καρπούς. Η μπάλα έφτασε στον Μουσιάλα στην πλάτη της άμυνας, ο νεοεισελθόντας Φίλκρουγκ μπήκε στο διάβα του και νίκησε τον Σιμόν για το 1-1. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν, όμως το σκορ παρέμεινε έως το φινάλε.

Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Γερμανία 1-1: Ο Φίλκρουγκ έδωσε οξυγόνο στους Γερμανούς που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα, Λαπόρτ, Ρόδρι, Καρβαχάλ, Μπούσκετς, Γκάβι, Πέδρι, Όλμο, Φεράν, Ασένσιο

Γερμανία: Νόιερ, Κέρερ, Ρίντιγκερ, Ζίλε, Ράουμ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Μίλερ, Γκιντογκάν, Μουσιάλα

Πηγή: sport24.gr