Βραζιλία – Ελβετία 1-0

Η Βραζιλία κέρδισε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ την Ελβετία και βρίσκεται ήδη στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ η ομάδα του Τίτε έκανε και ρεκόρ καθώς έφτασε τα 17 ματς αήττητοι σε παιχνίδια στον όμιλο, κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εμφάνιση της Βραζιλίας δεν ήταν πειστική, αλλά η γκολάρα του Κασεμίρο ήταν αρκετή για να δώσει στη Σελεσάο τη νίκη 1-0 κόντρα στην Ελβετία και παράλληλα την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Δεν είδαμε τις ματσάρες που διεξήχθησαν νωρίτερα, ούτε φυσικά και τα γκολ, είχαμε όμως ένα τεράστιο τέρμα που έδωσε πρωτιά και πρόκριση. Ο Νεϊμάρ ήταν εκτός, αλλά ο Κασεμίρο φρόντισε με ένα υπέροχο γκολ να δώσει τη νίκη 1-0 κόντρα στην Ελβετία, αλλά και να τη στείλει στη φάση των «16». Η Σελεσάο χωρίς ήττα σε 17 ματς ομίλων Μουντιάλ έγραψε τη δική της ιστορία, μιας και κάτι ανάλογο δεν έχει ποτέ καμία άλλη ομάδα. Αντίθετα, οι Ελβετοί που τα πήγαν εξαιρετικά αμυντικά, θα παίξουν… τελικό με τους Σέρβους στην τελευταία αγωνιστική.

Σχεδόν όλα… μηδέν!

Χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ παρουσιάστηκε η Βραζιλία, με τον Τίτε να τοποθετεί στη θέση του τον Πακετά, χωρίς έτσι να επιθυμεί να ρισκάρει. Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, ήταν πιο κινητικοί, κυκλοφόρησαν τη μπάλα, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να φανούν απειλητικοί. Ο Ριτσάρλισον δεν μπόρεσε να φανεί αρκετά, μιας και οι Ελβετοί φρόντισαν να παρουσιαστούν αρκετά πειθαρχημένοι αμυντικά, να κλείσουν όλους τους χώρους και φυσικά να είναι προσηλωμένοι μόνο ανασταλτικά. Σε 45 λεπτά μόλις μια φορά η Βραζιλία κατάφερε να κάνει αίσθηση, αλλά στο 27′ από σέντρα του Ραφίνια, ο Βινίσιους δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σόμερ. Ολοι οι Ελβετοί ήταν πίσω από τη μεσαία γραμμή, οι διάδρομοι κλειστοί και το ημίχρονο έκλεισε στο μηδέν!

Ο Τίτε έδωσε το ρόλο του Πακετά στον Ροντρίγκο, η Βραζιλία έγινε πιο κινητική, αν και στο β’ μέρος ο κόουτς της Σελεσάο θα περίμενε περισσότερα τόσο από τον Ραφίνια όσο και από τον Ριτσάρλισον. Σε μια φάση έχασε την προσήλωσή της η Ελβετία και η Βραζιλία βρήκε δίχτυα με τον Βινίσιους στο 64’. Ωστόσο, ο Ριτσάρλισον ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης, με αποτέλεσμα το μηδέν να παραμείνει. Αντονι και Ζεσούς μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, πίεσαν ψηλά προσπαθώντας να αναγκάσουν τους Ελβετούς να κάνουν το λάθος.

Κασεμίρο, εσύ σούπερ σταρ!

Η μοίρα των δύσκολων αναμετρήσεων κρίνεται από τις προσωπικότητες και η Βραζιλία μπορεί να μην είχε τον Νεϊμάρ, αλλά ο Κασεμίρο ήταν εκεί για να δώσει τη λύση. Στο 84’ ο Ροντρίγκο τσίμπησε τη μπάλα και ο μέσος της Γιουνάιτεντ με ένα μοναδικό τελείωμα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σόμερ, διαμορφώνοντας το 1-0. Όταν η Ελβετία αποφάσισε να βγει από την περιοχή της και να απειλήσει ήταν πολύ αργά. Η Σελεσάο δεν της άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και αν ο Βινίσιους ήταν πιο συγκεντρωμένος, τότε η Βραζιλία θα είχε πετύχει και άλλο τέρμα.

 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Πακετά (46′ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58′ Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (72′ Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (72′ Ζεζούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σόου (76′ Εμπισέρ), Βάργκας, Ρίντερ, Εμπολό (76′ Σεφέροβιτς).

gazzetta.gr/sport24.gr