Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής

Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, ο γνωστός ομογενής από την Νέα Υόρκη Μανώλης Βελιβασάκης μας έστειλε το ακόλουθο email το οποίο και δημοσιεύουμε.

Αγαπητέ φίλε Χρήστο, σε χαιρετώ!

Σχετικά με το άρθρο σου για την συνέλευση του ΣΑΕ στην Άπω Ανατολή, φοβούμαι πως οι φίλοι μας οι Αυστραλοί μάλλον ζουν στον παρελθόν, ίσως στην δεκαετία του ‘ 80, όταν ακόμη η πρώτη γενιά Ομογενών άκμαζε, και η πατρίδα μάς σκεπτόταν ακόμη!

Σκέφτηκαν ποτέ, μήπως η Ελληνική κυβερνήσει σήμερα θα πρέπει να ατενίζει το μέλλον, δηλαδή την δεύτερη και Τρίτη γενιά, και ίσως γι’αυτο δεν “δίνει μεγάλη σημασία” πλέον για εμάς τους παλαίμαχους, που γεράσαμε αλλά ακόμη κρατούμε τα παλιά μας τα μυαλα?

Εδώ στην Αμερική και ανά τον κόσμο, εγώ δεν βλέπω κανέναν σοβαρό και επιτυχημένο νέο να ζητά “Υπουργεία Αποδήμων”, η ακόμη και την νεκρανάσταση του ΣΑΕ! Εκτός από λιγοστές εξαιρέσεις  βέβαια που, πάντα και παντού υπάρχουν, οι οποίοι ίσως έχουν πολιτικές  βλέψεις στην Ελλάδα!

Αυτοί που ακόμη ασχολούνται με τους παλιούς θεσμούς μάλλον ήμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι, που δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει οι περισσότεροι, ότι προσπαθούμε να “πιάσουμε πουλιά στον αέρα χωρίς τσιφτέδες και μπαρούτι”!

Το λέω και το ξαναλέω, πως η καλλίτερη επιλογή που έχουμε, είναι να αφήσουμε τα μετεριζια για τους νεότερους! Είναι η σειρά τους να “πάρουν τα όπλα”, και να βοηθήσουν με τον δικό τους τροπο και την πατρίδα, αλλά περισσότερο τους ίδιους τους εαυτούς τους να παραμείνουν “Έλληνες στην καρδιά” και Ορθόδοξοι στην πίστη!

Γνωρίζοντας δε πως κατα πλείστον οι νεότεροι μας, δεν θα κουβαλούν μαζί τους τις παλιές κακίες συνήθειες και κατάρες της φυλής μας, θεωρώ πως το μέλλον της Ελληνικής Ομογένειας θα είναι λαμπρό και πως θα διαψεύσουν τις κασσανδρες και τους αυτοδιορισμένους “θεσμοφυλακες” που παρελθόντος.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Βεληβασάκης

Emmanuel E. Velivasakis, PE, F.ASCE