Άρχισαν οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρελάσεως της Νέας Υόρκης

Στιγμιότυπο από την γενική συνέλευση. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Νέα Υόρκη.- Το εκλεγμένο και εν εξορία Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην συγκρότηση των επιτροπών που ενέκρινε η γενική συνέλευση η οποία,  έλαβε χώρα την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.

Μεταξύ αυτών και της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας, που θα αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης της παρέλασης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα λάβει χώρα την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στην Πέμπτη Λεωφόρο, καθώς επίσης και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του μήνα ελληνικής κληρονομιάς.

Η επιτροπή Παρελάσεως απαρτίζεται από τους κ.κ. Νίκο Μπάρδη και Νομική Καστανά ως συμπροέδρους, τους κ.κ. Σπυριδούλα Τσουκαλά και Πολύκαρπου Κοτρώνη ως ταμίες και μέλη τους κ.κ. Γιάννη Στρουμπάκη, Άρη Κουρκουμέλη, Αυγή – Μαρία Ατματζίδου και Κώστα Ουρανίτσα.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής και συνάμα αντιπρόεδρος του εκλεγμένου συμβουλίου Νίκος Μπάρδης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την Επιτροπή επεσήμανε ότι είναι νεανική και ότι τα μέλη της είναι πεπειραμένα, διότι συμμετείχαν σε προηγούμενες επιτροπές.

Επεσήμανε ότι την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 συνεδρίασε η Επιτροπή δια ζώσης και με zoom και ότι έχει νεανικό χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Προέδρου της Επιτροπής τόνισε ότι θα είναι – ως συνήθως – τιμητική και ότι βρίσκονται στο διερευνητικό στάδιο.

«Η εν λόγω Επιτροπή, όπως και όλες οι άλλες οι επιτροπές είναι ανοικτές. Καλούμε όσους μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν, είτε να υποδείξουν αξιόλογες προσωπικότητες να επικοινωνήσουν μαζί μου στο (347) 678-3267», επεσήμανε ο κ. Μπάρδης.

Η Επιτροπή Παρελάσεως, όπως επεσήμανε, άρχισε ήδη με την βοήθεια της Γεωργίας Γκοτζαμάνη να υποβάλει τις αιτήσεις στις αρμόδιες αρχές για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και συνάμα άρχισε να δέχεται υποψηφιότητες και για τελετάρχες της παρελάσεως.

Ο γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πολύκαρπος Κοτρώνης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους νέους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους και την πεποίθηση ότι η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να κάνει την διαφορά.

Πηγή:anamniseis.net