Μαζική η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας

Μαζική, φαντασμαγορική, εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αθηνών της ελληνοκρατούμενης Αστόριας, που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 1ης Δεκεμβρίου 2022.

Η φετινή γιορτή ήταν η πιο μαζική και συνάμα η πιο ενυπωσιακή, διότι ξεκίνησε με την παρέλαση με τους αραμπάδες στους οποίους επέβαιναν μαθητές και νέοι, οι οποίοι με τα λαμπερά τους πρόσωπα και με τα σκουφάκια του Αγίου Βασίλη καθιστούσαν ακόμη πιο επιβλητική την παρέλαση.

Ήταν επίσης και η πιο μαζική διότι συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων εθνικών ομάδων που συνθέτους το πολυεθνικό μωσαϊκό της Αστόριας.

Την παράσταση έκλεψαν οι χορωδίες του 17ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο είναι παρακείμενο με την Πλατεία Αθηνών, καθώς επίσης και του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας τα οποία έψαλλαν τα Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε τρεις γλώσσες και συγκεκριμένα στα ελληνικά, αγγλικά και Ισπανικά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο Φύτος Στράτης και «Cyprus New York Productions», με πρωταγωνιστές τους καλλιτέχνες Αγγελική Ψώνη, Αριάδνη Παναγοπούλου, Δημήτρη Μιχαήλ και Λούη Παναγιώτου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν η τρίτη και η πιο μαζική, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν μεγαλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές και συνάμα το μεγαλύτερο σε όλη την κομητεία του Κουίνς.

Το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την διακοπή του φωτισμού της Πλατείας κατέστησε πιο επιβλητική την τελετή διότι το φωταγωγημένο δέντρο και οι προβολείς καθιστούσαν πιο λαμπερά τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της.

https://youtu.be/BKKo7n-E-k4

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών και την ειδική επιτροπή με επικεφαλής την Μαρία Μάρκου και παρέστησαν πολλοί χορηγοί της εκδήλωσης, καθώς επίσης εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο δικαστής Πίτερ Βαλόουν Τζούνιορ, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών, Τζορτζ Ντέλης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Πλατείας Αθηνών και εστίασε την προσοχή του στις Ελληνικές και άλλες βραδιές που διοργανώνουν την θερινή περίοδο και τόνισε ότι του χρόνου αναμένεται να διοργανώσουν και Αιγυπτιακή Βραδιά.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank», Κυριάκος Καράμπελας επεσήμανε ότι η επιτυχία της τελετής οφείλεται στην υποστήριξη των εμπόρων της 30ής Λεωφόρου και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Αθηνών σε συνδυασμό με τον εορταστικό διάκοσμο καθιστούν ακόμη πιο ελκυστική και μαγευτική την 30ή Λεωφόρο της Αστόριας που ως γνωστόν φέρει την σφραγίδα και των Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών και τονώνουν την αγορά.

Η γιορτή έληξε με την έλευση του Αγίου Βασίλη και με τις ευχές.

Οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η χορωδία του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι ομογενείς και οι άλλοι κάτοικοι της Αστόρια ενώ παρακολουθούν την παράσταση στο φωταγωγημένο δέντρο της Πλατείας Αθηνών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Τζορτζ Ντέλη, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατε΄θας Αθηνών στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας..

Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αγίου Βασίλη στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή: Anamniseis.net