Επικυρώθηκαν οι εκλογές του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νέας Υόρκης

Από αριστερά διακρίνονται οι Στεφανία Αντώνογλου, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου και Μαρία Μπότσιου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

 

Νέα Υόρκη.-Η γενική συνέλευση της 7ης Δεκεμβρίου 2022 επικύρωσε τις εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στην πρώτη γενική συνέλευση του έτους θα λάβουν χώρα η ορκωμοσία του προέδρου και του νέου συμβουλίου, καθώς επίσης και η αναβίωση του εθίμου της κοπής της βασιλόπιτας με πραγματική χρυσή λύρα.

Με προτροπή του κ. Γεωργίου Αλεξίου προστέθηκαν δύο νέα μέλη στο συμβούλιο του Συλλόγου και συγκεκριμένα των κ. κ. Γιώργου Σαμαρά και Θεοφάνη Παπαδογιάννη.

Συνεπώς το προεδρείο του Συλλόγου για την διετία 2023 – 2024 θα απαρτίζεται από τους κ.κ. Γεώργιο Κίτσιο, πρόεδρο, Μπιλ Μανωλόπουλο, α’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Μουταφτσή, β’ αντιπρόεδρο, Μαρία Σταυροπούλου, γραμματέας πρακτικών, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου, γραμματέα αλληλογραφίας, Μάικ Αράπη, ταμία και Σταύρο Ζιώγκα βοηθό ταμία.

Ο Αργύρης Αργειτάκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γεώργιος Αλεξίου, του χρόνου μετά από 22 συνολικά έτη προεδρίας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επιτίμου προέδρου.

Εκτενή αναφορά έγινε στο Γεύμα των Ευχαριστιών, το οποίο προσέφερε την δυνατότητα σε 1.100 συμπολίτες να πάρουν ένα πλήρες πακέτο φαγητού για να γιορτάσουν την ημέρα των Ευχαριστών. Έξι ομογενειακά εστιατόρια προσέφεραν 22 συνολικά γαλοπούλες, ενώ ο Σύλλογος έψησε άλλες 53 γαλοπούλες.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους εθελοντές και τους δωρητές του γεύματος των Ευχαριστιών που προσέφεραν συνολικά τριάντα τρεις περίπου χιλιάδες.

Ο κ. νεοεκλεγείς πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος αναφέρθηκε στην ατζέντα της πρώτης γενικής συνέλευσης του 2023  καθώς επίσης και στο θέμα των υποτροφιών και στα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τις γενικές συνελεύσεις το 2023.

Στιγμιότυπο από την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Στεφανία Αντώνογλου, η οποία εκπρoσωπούσε την HANAC έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του οργανισμού από της ιδρύσεώς του το 1972 μέχρι και σήμερα και στις υπηρεσίες που παρέχουν αδιακρίτως φυλής και προελεύσεως σε όλους της Αστόριας και γενικότερα του δήμου της Νέας Υόρκης.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις πολυκατοικίες για ηλικιωμένους που έχουν χτιστεί από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Αναφερόμενη στην διαδικασία επιλογής των ενοίκων τόνισε ότι δε μπορεί να γίνουν διακρίσεις και ότι οι ένοικοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και με λοταρία.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρουν στην ευρύτερη κοινότητα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, για μεταναστευτικά ζητήματα, καθώς επίσης και για την απασχόληση των νέων και των ενηλίκων.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών, Τζορτζ Ντέλης.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Όρθιος ο Κυριάκος Σκευάς ενώ διαβάζει τα ονόματα του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή:anamniseis.gr