Ξεκίνησαν οι επαφές του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη με τους ομογενείς της Γερμανίας

Στο Ντίσελντορφ o κ. Κατσανιώτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Ελληνικών κοινοτήτων, δικτύων. Φωτογραφία: Twitter

Ντίσελντορφ.- O Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Γερμανία από 10 έως 16 Δεκεμβρίου 2022. Ειδικότερα, ο Υφυπουργός θα μεταβεί στις περιοχές δικαιοδοσίας των Γενικών Προξενείων Ντύσσελντορφ και Φραγκφούρτης, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχους και με φορείς της Ομογένειας, όπως  τοπικές ελληνικές κοινότητες, καθώς και ακαδημαϊκούς πολιτιστικούς και εθνικοτοπικούς συλλόγους σε διάφορες πόλεις. Επίσης, θα μεταβεί στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, προκειμένου να ενημερωθεί για το σημαντικό ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

Ήδη ο υφυπουργός πρασγματοποίησε την πρώτη συνάντησή του με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ.  Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων της Γερμανίας επισημαίνοντας  -όπως έγραψε στο “τουίτερ”-  «στο Ντίσελντορφ είχα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων, δικτύων ελληνογερμανικής φιλίας, εθνοτοπικών και ιατρικών συλλόγων. Οι Έλληνες της Γερμανίας αποτελούν δυναμικό και δραστήριο μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού».