Αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων στην Ουγγαρία από την Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης

Την αλληλεγγύη της προς τους εκπαιδευτικούς των ελληνικών σχολείων στην Ουγγαρία που συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των Ούγγρων συναδέλφων τους εκφράζει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί της Ουγγαρίας  το τελευταίο διάστημα οργανώνουν κινητοποιήσεις και απεργίες, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, ενώ ταυτόχρονα προασπίζονται το δικαίωμά τους για απεργία, μετά τις πρόσφατες απολύσεις εκπαιδευτικών.

«Στις κινητοποιήσεις αυτές συμμετέχουν και Έλληνες εκπαιδευτικοί», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι οποίοι, όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλήνων Ουγγαρίας, γίνονται για το λόγο αυτό στόχος τρομοκράτησης. Κρατικοί και κοινοβουλευτικοί παράγοντες απείλησαν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς γιατί άσκησαν τα αναφαίρετα δημοκρατικά τους δικαιώματα και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων της Ουγγαρίας που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κάτω από το πανό του Συλλόγου, ισχυριζόμενοι σε δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, ότι η συμμετοχή των Ελλήνων στις κινητοποιήσεις “κάνει κακό στη χώρα αλλά και στην ελληνική κοινότητά της”» τονίζει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης εκφράζει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στην Ουγγαρία, καταδικάζει τον εκφοβισμό και τις απειλές και «στέκεται στο πλευρό όλων αυτών που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής».

ERT news.