Τούρκοι αναλυτές: Η Ελλάδα με Rafale, F-16 και F-35 αποκτά αεροπορική υπεροχή

«Με τον Tayfun μπορούμε να πλήξουμε τα αεροδρόμιά τους» δηλώνουν για… παρηγοριά, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με τους συγκεκριμένους πυραύλους…

 Η Ελλάδα με Rafale, F-16 και F-35 αποκτά αεροπορική υπεροχή δηλώνουν οι τούρκοι αναλυτές στα ΜΜΕ.

«Η Ελλάδα επιχειρεί να κερδίσει την αεροπορική υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο προμηθεύεται μαχητικά 4ης γενιάς όπως τα Rafale, μελλοντικά τα 5ης γενιάς F-35, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block 70. Δηλαδή προηγούνται της χώρας μας. Δηλαδή το 2026 και 2027 θέλουν να έχουν παραλάβει όλα τα F-16. θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των Rafale και το 2028 θέλουν να έχουν παραλάβει κάποια F-35;» τόνισε ο Οζάι Σεντίρ δημοσιογράφος της εφημερίδας Milliyet.

Η… παρηγοριά

«Σε περίπτωση που δεν πουληθούν τα F-16 στην Τουρκία όλη η στρατηγική της Ελλάδας ήταν να έχει την αεροπορική υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Όμως τώρα έχει αλλάξει το εξής: με τον πύραυλο Tayfun η Ελλάδα ενδέχεται να μην μπορεί καν να απογειώσει τα μαχητικά της, ή  αφού τα απογειώσει να μη βράσκη αεροδρόμια για να  τα προσγειώσει» υποστήριξε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα με τους πολυδιαφημισμένους από τον Ταγίπ Ερντογάν Tayfun… Όπως παρατήρησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, οι Tayfun είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, ενώ τα ελληνικά F-16, τα Rafale είναι μια πραγματικότητα, ενώ και τα F-35 βρίσκονται σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Πηγή: skai.gr